09- The Unforgiven III

Το τρίτο και μάλλον τελευταίο μέρος της εξιστόρησης διαφόρων περιστατικών που έ­λα­βαν μέρος σε συναυλίες. Επιφυλάσσομαι βέ­βαια, καθώς οι Metallica δεν αποκλείεται να βγάλουν και τέταρτο μέρος για το “The Unforgiven”, οπότε αλλάζουν ξανά τα δε­δο­μέ­να.

Kamelot: ναι, είναι μεγάλο συγκρότημα. Ναι, το “Black Halo” σπέρνει. Ναι, είσαι γυναίκα και θεωρείς πως έχεις καλή φωνή (και όντως τη διαθέτεις).

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος

Metallica:
“The Unforgiven ΙΙΙ”

Ναι, μπορείς να τραγουδάς όσο θέλεις και όπου θέλεις. Αλλά όχι, το να κά­νεις επίδειξη στους γύρω σου προ­σπα­θώ­ντας να αποδείξεις ότι χει­ρί­ζεσαι καλύτερα τα σημεία όπου κα­νο­νι­κά κάνει guest φωνητικά η Simone Simons (των Epica). Αυτό πα­ρα­πάει και καταντάει κουραστικό.

Future Sound of London: δε νομίζω να έχει γίνει ξανά τόση χρήση ουσιών σε συναυλία. Άντε, ίσως στους Cypress Hill, αλλά εκεί ήταν “φυτικά” τα προϊόντα. Οκ, στο κάτω κάτω, το τι κάνει ο καθείς, δε με αφορά. Αλλά πόσο τραγικό είναι να χρησιμοποιείταιτο ένα από τα δύο αποχωρητήρια ως “μαγαζί”; Αλήθεια λέω! Στη μια τουαλέτα πήγαινε όποιος ήθελε για τη φυσική του ανάγκη, ενώ στην άλλη είχε στήσει τα “γραφεία” του ένας τύπος και προμήθευε τους ενδιαφερόμενους “βοηθητικά” για να περάσουν καλύτερα. Που να έμπαινες στη λάθος πόρτα δηλαδή!

Pink Martini: super συναυλία, με πολύ χορό και κέφι. Στο παλιό club 22 ήταν, αν δεν απατώμαι. Εντάξει, η αλήθεια είναι πως περίμενα να δω και πιο καθώς πρέπει κόσμο, αλλά και εσύ βρε πουλάκι μου, που καθόσουν μπροστά μου, τι τις ήθελες τις γόβες

rocka09

Faith No More: μιλάω για την πρόσφατη εμφάνισή τους στα πλαίσια του Ejekt festival 2010. Κλασσική περίπτωση πα­ρέας που έρχεται μπροστά σου και ενώ στην αρχή α­πο­τε­λείται από τρία άτομα, καταλήγει με δέκα, έχοντας ό­λοι μπύρες στο χέρι. Ως εδώ κα­λά (άλλωστε τάσσομαι πάντα υπέρ της κατανάλωσης αλ­κο­όλ). Ηλικία, γύρω στα 25 υπολογίζω. Τοποθεσία, μπροστά μεν, αλλά στο πλάι, το στρα­τη­γικό σημείο για να βλέ­πεις καλά και όποτε θες να μπαί­νεις στο κέντρο για να “ξε­πια­στείς”. Το εν λόγω πα­ρεά­κι λοιπόν, ύστερα από πέντε λεπτά παρουσίας στο χώρο κάνει σαφές στους γύρω πως στην πλειοψηφία του αποτελείται από μεθυσμένους. Δεν πιστεύω πως υπήρχε κάποιος εκεί στο πλάι που να μην είχε νευριάσει με τους παλιμπαιδισμούς και τις βλακείες τους, οι οποίες υπό άλλες συνθήκες δε θα αποτελούσαν πρόβλημα, αλλά όταν στην ουσία θες να απολαύσεις τον Mike Patton και την παρέα του, είναι α­πα­γο­ρευ­τι­κό. Οι μεν άντρες το έπαιζαν και λίγο “ιστορία”, ενώ οι κο­πέ­λες είτε έπιαναν την πάρλα, είτε προσπαθούσαν, α­πο­τυ­χη­μένα φυσικά, να ανέβουν στους ώμους των αγοριών τους. Η μια μάλιστα επιχείρησε κάτι σαν stage diving, βουτώντας από τα χέρια των υπολοίπων κατευθείαν στο πάτωμα (!) Δεν είναι καθόλου τυχαίο που κανένας από τους γύρω δεν μπήκε ούτε καν στον κόπο να την πιάσει. Όλοι γενικά συ­μπε­ρι­φέρονταν λες και βρίσκονταν μόνοι τους στη συναυλία. Ένας από τους άνδρες δε, μόλις του είπε μια από την παρέα πως δε βλέπει λόγω των μπροστινών, άρχισε να σπρώχνει, ρίχνοντας μάλιστα κόσμο κάτω, προκειμένου να διορθώσει την rocka09κατάσταση. Οι άλλοι, για περίπου ένα τέταρτο, πείραζαν έναν πιτσιρικά μισή μερίδα, εκτελώντας το φοβερό και τρομερό αστειάκι του “σου χτυπάω το αυτάκι, και δεν έχεις ιδέα ποιος είμαι”, χα­σκο­γε­λώντας. Επικές στι­γμές, με το IQ να φτάνει σε ε­πί­πε­δα υπό του μηδενός. Προ­σω­πι­κά, ύστερα από τα πρώ­τα 3-4 κομμάτια, άλλαξα θέση, καθώς δε μπορούσα να αντέξω για πολύ παραπάνω αυτήν την πανδαισία της ανοησίας και ελπίζω να ακολούθησαν και οι υπόλοιποι που είχαν την ατυχία να βρεθούν μάρτυρες αυτού του άνευ ουσίας εγκεφαλικού αυνανισμού. Όπως και να έχει όμως, αυτή η παρέα έφερε τη δύστυχη ανθρωπότητα ένα ακόμη βήμα κοντά στον νεαντερταλισμό.

Δημοσιεύθηκε στις 06/09/10

Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με την ένδειξη “rocka”.

780

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.