WOLVERINE: “A Darkened Sun”

ALBUM

Είδος: Dark Progressive Metal
Εταιρία: Sensory
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Φεβρουαρίου 2022

Τη στιγμή που η Ευρώπη βράζει μέσα στο πολεμικό τσουκάλι που έβαλε η Ρωσία στη φωτιά, απειλώντας όσους συμπαρασταθούν με πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, η Σουηδία άμεσα απειλήθηκε από τον Πούτιν να μην εμπλακεί.
“Ε και;” θα σκεφτείς, αγαπημένε μου αναγνώστη. Οι Wolverine φταίνε που κατάγονται από την ξανθή χώρα.

5 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του πέμπτου τους ολοκληρωμένου πονήματος, “Machina Viva”, επανέρχονται στο προσκήνιο με ένα ΕΡ με τίτλο, “A Darkened Sun”.
To EP περιστρέφεται γύρω από την ομώνυμη βραβευμένη μικρού μήκους ταινία που “αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής και φαινομενικά μοναχικής γυναίκας σε απόγνωση. Συλλογιζόμενη την ύπαρξή της, συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει μέρος του εαυτού της, ενώ υποκύπτει στις προσδοκίες της σύγχρονης κοινωνίας. Η πρωταγωνίστριά μας ξεκινά ένα κάπως υπαρξιακό ταξίδι και καθώς η αφήγηση ξετυλίγεται στα τέσσερα κεφάλαια της ιστορίας, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τον εσωτερικό της εαυτό. Η αφήγηση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μεταφορική έκφραση, με ορισμένες περιπτώσεις διακειμενικότητας που αποτίει φόρο τιμής σε άλλα έργα”.

Από κει και έπειτα, η μουσική των Σουηδών Wolverine είναι προοδευτικής φύσεως θλιμμένο metal για φίλους συγκροτημάτων σαν τους Soen και σίγουρα, έχει κάποιο ενδιαφέρον.

Τέσσερα κομμάτια σε σύνολο 27 λεπτών, καλοπαιγμένης και προσεγμένης σε παραγωγή μουσική, που απευθύνεται σε ρομαντικούς ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει ακούγοντας Anathema και Katatonia. Το “A Darkened Sun” όμως δεν είναι τόσο ευρηματικό που θα σε αναγκάσει σε ένα stop, όταν θα απαιτηθεί από όλες τους τις αισθήσεις να επικεντρωθούν εκεί. Χωρίς να είναι κακό album, ακούγεται στα αυτιά μου κάπως κοινότυπο. Μου ανοίγει την όρεξη να ακούσω κάποιοι από τα τελευταία δισκάκια των Fates Warning, ή το πιο πρόσφατο Soen, αλλά σίγουρα δεν με ελκύει τόσο ώστε να επαναλάβω την δική του ακρόαση,

Οι Wolverine δεν θα κριθούν βέβαια, από ένα μισάωρο έργο, μιας που, κατά τη γνώμη μου, έχουν καλύτερες στιγμές στο παρελθόν. Ελπίζω όμως αυτό να είναι απλά ένας προάγγελος μιας πιο ολοκληρωμένης προσπάθειας που θα με τσιγκλίσει τόσο ώστε να θελήσω να γράψω διθυράμβους.
Τώρα απλά, θα περιμένω να περάσει η ώρα και να πάω παρακάτω.

Ο ομώνυμος ήρωας της Marvel έχει κοφτερά νύχια, σε αντίθεση με τα ατρόχιστα του “A Darkened Sun”. Σίγουρα θέλει μόνο να σε μυρίσει!

Official Site: http://www.wolverine-overdose.com/
Facebook: https://www.facebook.com/wolverinetheband
Instagram: https://www.instagram.com/wolverine.the.band/
Twitter: https://twitter.com/wolverine_music

935

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.