WOLFTOOTH: “Valhalla”

ALBUM

Είδος: Heavy/Doom Metal
Δισκογραφική: Ripple Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Μαΐου 2020

Για όσους δε γνωρίζουν τους Wolftooth, πρόκειται για μία Αμερικάνικη μπάντα που δημιουργήθηκε το 2017 στο Richmond και έχουν ήδη προλάβει να κυκλοφορήσουν ένα album το “Wolftooth” του 2018. Το 2019 κυκλοφόρησαν ένα single και φέτος ήρθε η στιγμή να βγάλουν το δεύτερο δίσκο τους “Valhalla”.

Οι Αμερικανοί συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν και έτσι και στο “Valhalla” η μουσική τους “βρωμάει” με την καλή έννοια Sabbath-ίλα, από τo Richmond μέχρι εδώ. Ακόμα και τα φωνητικά του τραγουδιστή τους Chris Sullivan, ακούγονται σε αρκετές περιπτώσεις ίδια με του Ozzy. Ευτυχώς, τόσο στο θέμα της μουσικής όσο και στα φωνητικά οι Wolftooth κρατάνε την έμπνευση και δεν πέφτουν στην παγίδα της αντιγραφής από τους πατέρες του metal. Επιπλέον, εύκολα διακρίνονται επιρροές από NWOBHM ή από κλασσικά ροκ συγκροτήματα όπως οι Rainbow. Επίσης, έχουν έντονο το επικό στοιχείο και σε πολλές περιπτώσεις μου ήρθαν στο μυαλό οι Grand Magus.

Μεγάλο ατού του δίσκου είναι ο ήχος που είναι “ζεστός με όγκο”, με την μπάντα να βγάζει αρκετή ενέργεια στις συνθέσεις της. Ο Johnny Harrod πίσω από τα τύμπανα “δίνει πόνο” και ο Terry McDaniel στο μπάσο είναι απλά “οδοστρωτήρας”. Πολύ καλοί στα καθήκοντά τους σαν κιθαρίστες οι Jeff Cole και Chris Sullivan, οι οποίοι πέρα από το να γεμίζουν τον ήχο με ουσιώδη riffs, εκτελούν και κάποια δυναμικά solos, που προσθέτουν πολύ στο τελικό αποτέλεσμα. Εννοείται ότι ο Chris κσι στα φωνητικά τα καταφέρνει περίφημα. Τα τραγούδια τους δεν έχουν πολύπλοκη δομή και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα 40 λεπτά του δίσκου να περνάνε αρκετά γρήγορα. Δεν σημαίνει όμως ότι οι συνθέσεις είναι απλοϊκές, αφού οι Wolftooth δεν έχουν βάλει τίποτα τυχαία μέσα στο album. Στο “Valhalla” υπάρχουν αρκετά δυνατά τραγούδια, αλλά εγώ θα ξεχωρίσω το ομότιτλο τραγούδι αλλά και το “Molon Labe”, που όπως καταλαβαίνετε οι Αμερικανοί εμπνέονται από την Ελληνική Ιστορία.

Όποιον δεν πειράζει ότι οι Wolftooth θυμίζουν κάποιες στιγμές Sabbath, είναι σίγουρο ότι θα εκτιμήσουν το δίσκο. Άλλωστε δεν υπάρχουν παρθενογενέσεις. Το “Valhalla” έχει πορωτικά τραγούδια και αρκετές στιγμές απολαυστικού metal. Αν πέσετε πάνω τους, ακούστε τους. Αξίζουν μία ευκαιρία.

Facebook: https://www.facebook.com/wolftoothmetal
Bandcamp: https://wolftooth.bandcamp.com/releases

923

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.