WITHERED: “Verloren”

ALBUM

Είδος: Tortured blackened death metal
Εταιρία: Season of Mist Underground Activists
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Ιουνίου 2021

To ερώτημα γιατί οι Αμερικανοί Withered επέλεξαν γερμανικό τίτλο για το νέο τους πέμπτο full length, ίσως και να μείνει αναπάντητο. Οι εκ της Atlanta ορμώμενοι, μουσικοί παίζουν ένα σύμπλεγμα προοδευτικού death metal, με έντονα black (σχισμένα φωνητικά και blast beats) και sludge στοιχεία. Οι ρυθμοί ως επί το πλείστο, είναι ράθυμοι και βαρέως τόνου, με τα φωνητικά να ποικίλλουν μεταξύ αγριεμένων death, γδαρμένων black και λίγων καθαρών που θυμίζουν τα αντίστοιχα των Anaal Nathrakh.

Το εξώφυλλο δείχνει μια τάση προς τον σουρεαλισμό και τη μοντέρνα μορφή τέχνης που αφήνει την φαντασία σου να ερμηνεύσει όσα λαμβάνει ο εγκέφαλος σου, αλλά ο τίτλος φανερώνει πως κάτι λείπει στους μουσικούς. Ευτυχώς, για μας όμως, ειλικρινά δεν μπορώ κάτι να εντοπίσω να λείπει και το “Verloren” είναι μια καταπληκτική εμπειρία.

Η παραγωγή, αλλά και η μουσικότητα που επιδεικνύουν οι Withered στο παρόν, είναι υψηλού επιπέδου και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται μου θυμίζει την περσινή δισκάρα των Ulcerate (διαβάστε εδώ). Η περιγραφή μου σίγουρα, δεν είναι αρκετή για να σας δώσει πλήρη εικόνα του ανοσιουργήματος με τίτλο “Verloren” και έτσι, μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πως έχει να κάνει με κάτι μοναδικό. Το μόνο που είμαι ικανός να κάνω, είναι να σας σχεδιάσω το περίγραμμα, αλλά τα επί μέρους στοιχεία που θα το γεμίσουν, θα πρέπει να τα γεμίσετε εσείς όσο θα το ακούτε.

Δηλώνω μαγεμένος και το θέτω υποψήφιο για τα καλύτερα της χρονιάς.

Facebook: https://www.facebook.com/witheredmetal
Instagram: https://www.instagram.com/witheredmetal/
Bandcamp: https://withered.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7hT3DnuPUAbhRxj11FruSB

1104

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2117 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.