TRAVELER: “Termination Shock”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Gates Of Hell Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Απριλίου 2020

Μια χαρά τα έλεγε ο Άγγελος Χόντζιας στο review για το ντεμπούτο πλήρες album (link ΕΔΩ) των Καναδών heavy metallers Traveler και τελικά δεν έπεσε έξω στην πρόβλεψη που έκανε, καθώς ο δίσκος κατάφερε να φτάσει στη θέση 15 της περσινής λίστας των συντακτών του Rockway με τα 20 καλύτερα album για το 2019 (link ΕΔΩ). Μια χαρά μας τα είπαν και οι ίδιοι στην συνέντευξη που μας παραχώρησαν λίγο μετά (link ΕΔΩ)…

Τί γίνεται όμως με την δισκογραφική επιστροφή με το “Termination Shock” ένα χρόνο αργότερα; Όσοι ήδη τους γνωρίζετε και αγαπήσατε την προηγούμενη δουλειά τους θα χαρείτε να ακούσετε πως ο διάδοχος στέκεται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο. Υπάρχει τέτοια συνοχή και ομοιογένεια στο πως ακούγεται το καινούργιο δισκάκι σε σύγκριση με το πρώτο που άνετα θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς σαν ένα “Traveler part II”. Το ύφος (ακόμη και τα χρώματα) του artwork, οι επιλογές στην παραγωγή, τα υπερηχητικά φωνητικά του Jean-Pierre Abboud , η riffoλογία του κιθαριστικού διδύμου των Ries/Schadlich, όλα μα όλα παραμένουν, ή καλύτερα συνεχίζουν, όπου ακριβώς έμειναν. Ειδικά οι κιθάρες, αυτή τη φορά ταλαντεύονται σε μια ευρεία γκάμα επιθετικών ξεσπασμάτων και μελωδικών περασμάτων, αποτελώντας ίσως το κυριώτερο σημείο διαφοροποίησης από την προηγούμενη δουλειά.

Αν έπρεπε να βρω ένα σημείο στο οποίο το νέο album να υστερεί, αν μπορεί κάποιος να το ισχυριστεί αυτό ως υστέρηση, είναι η έλειψη του πλεονεκτήματος της έκπληξης που είχε το ντεμπούτο. Η μπάντα έχει αποκτήσει οπαδούς, έχει δημιουργήσει προσδοκίες τις οποίες εύκολα δείχνει το “Termination Shock” να εκπληρώνει στο άκουσμα του περιεχομένου που αναβλύζει από τα «αυλάκια» του, θα ήθελα όμως να δω από τους Καναδούς να το σπρώχνουν ακόμη παραπέρα.

Eίναι ανεκτίμητο το πόσο εύκολα θέτει σε παλινδρομική κίνηση το αυχενικό σύστημα το άκουσμα κάθε ενός από τα τραγούδια που περιέχονται στο album. Νιώθω όμως ότι δεν έχουμε ακούσει όλα όσα έχουν να προσφέρουν στο heavy metal οι Traveler. Και είναι τόσο κοντά στο να φτάσουν εκεί, που πραγματικά πιστεύω πως ο αναγνώστης του -όχι και τόσο μακρινού- μέλλοντος θα με δικαιώσει. Έχουν βρει τον τρόπο, τις ισορροπίες, το ηχητικό μίγμα, μιλάμε για ένα από τα πιο ισχυρά χαρτιά της σκηνής για την χρονική αυτή στιγμή. Και το “Termination Shock” είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο απολαυστικά heavy metal δισκάκια της χρονιάς που διανύουμε… Long live old-school us metal!

Line Up:
Matt Ries – Guitar
Toryin Schadlich – Guitar
Dave Arnold – Bass
Jean-Pierre Abboud – Vocals
Chad Vallier – Drums

Tracklist:
Shaded Mirror (5:38)
Termination Shock (4:22)
Foreverman (5:07)
Diary of a Maiden (6:12)
STK (3:41)
After The Future (5:33)
Deepspace (4:04)
Terra Exodus (5:37)

Website: https://travelermetal.bigcartel.com/
Facebook: https://www.facebook.com/travelerheavymetal
Bandcamp: https://travelermetal.bandcamp.com/releases?fbclid=IwAR2X9KF0WtlIC0bb9TWIp19vsKHOWQV0jolBtC7t-vg9pRLIf1K16fzN4BI

626