THE BEGGAR BELIEF “Coming Straight Crooked Streets”

ALBUM

Είδος: Punk rock/ Ska punk/ Punk n roll
Εταιρεία: Ανεξάρτητο
Ημ. κυκλοφορίας: 15 Μαίου 2020

Τι καλύτερη μουσική ακρόαση τώρα που έχουν σφίξει οι ζέστες από λίγο καλιφορνέζικο πανκ ροκ αλλά όχι από το Rockaway Beach αλλά από την γειτονική μας Πάρο. Και όμως στο κοσμοπολίτικο κυκλαδίτικο νησί βρέθηκαν την Άνοιξη του 2013 η Βασιλική (Αρχή του Τέλους, Blacklisted, Ηχορύπανση), o Λίαμ (Close Combat, Priorities), o Νέστωρας (Ιngredients, Πέμπτη Κάστα) και ο Τάσος και ίδρυσαν με “ανέλπιστη πίστη” τους BEGGAR BELIEF. Πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το ομώνυμο EP τους το 2015 με το εξώφυλλο να κοσμείται από έναν λευκό χάρτη εποχής, σημάδι ότι θα μας ταξίδευαν surfάροντας με τον πειρατικό και ατίθασο εφηβικό τσαμπουκά τους φουσκώνοντας έτσι τα γαλήνια κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά της μελωδικής μουσικής τους. Η τοποθεσία ίδρυσης τους λόγο της ελληνικής πραγματικότητας οδήγησε σε ανακατατάξεις στην σύνθεση του σχήματος με την αντικατάσταση του Τάσου από τον γνωστό και πολυθεσίτη ντράμερ της σκηνής Βαγγέλη Δήμο. Παρ’ ότι τα 4 μέλη της μπάντας έχουν σκορπιστεί σε διάφορα μέρη της ελληνικής επικράτειας και δυσκολεύονται να προβάρουν και πόσο μάλλον να παίξουνε live κατάφεραν να ηχογραφήσουν το “Coming Straight Crooked Streets” και να μας δείξουν ότι ήρθαν να στρώσουν με τα skateboards (στην θέση των σανίδων που δάμαζαν τα κύματα) τους στριμμένους δρόμους των μεγαλουπόλεων.

Στην συγκεκριμένη ακρόαση του 2ου δίσκου των εις Πάρο ιδρυθέντων ,αλλά διασκορπισμένων πλέον, punk rockers μπαίνουμε απευθείας σε πιο αστικά μονοπάτια από την πρώτη πιο νησιώτικη κυκλοφορία τους με υπόγειους ήχους του μετρό και κατευθείαν με μελωδικό από την μία αλλά και αλήτικο από την άλλη ήχο στο ύφος των παλιών και καλών Rancid με το “Next Stop Outta Here” και συνεχίζοντας με το λίγο πιο γρήγορο σε σημεία “Burn It All Down” με το σολάκι τnς Βασιλικής στο μπάσο να ξεχωρίζει μαζί με τα sing alone refrain. Ακολουθεί η κομματάρα “Relentlessly Truthful” με το d beat να σε ωθεί να χορέψεις κυκλικά σε circle pit κατευθύνσεις με την επιθετικότητα του να γλυκαίνει κάπως με τα φωνητικά του Λίαμ στο ρεφρέν και με την mid tempo γέφυρα. Στην συνέχεια επανερχόμαστε σε πιο punk n roll καταστάσεις με το “Roll On The Summer” το οποίο άνετα σε μια μουσική βιομηχανία με γούστο θα μπορούσε να ήταν το καταλληλότερο χιτάκι που θα συνόδευε τα καλοκαιρινά μας μοχίτο στα rock μπιτσόμπαρα της φαντασίας μας. Και μιας μιλάμε για ονειρεμένες καταστάσεις το 4ο κομμάτι του δίσκου έρχεται να μας ταξιδέψει με τα “Three Dreams” και μία μπαλαντοειδή εισαγωγή αλλά μια πιο ανεβαστική τραγουδιάρικη και γκαζιάρικη συνέχεια. Αν “είμαστε έτοιμοι για αυτό” ρωτάει μια ανδρική βραχνή φωνή και είμαστε δεν είμαστε έτοιμοι μπαίνει το rock steady “Grey Void” παρακινώντας μας να skaνκάρουμε αψηφώντας για τον ιδρώτα μες την καλοκαιρινή ραστώνη και συνεχίζοντας να ροκάρουμε με “All Our Known Devices” στο γνωστό Rancid ύφος. Και μιας μέχρι να ολοκληρωθεί η συγγραφή του review φτάνουμε προς το τέλος του θέρους περιμένουμε πότε επιτέλους θα βρέξει με το “When It Rains”, τις κλασσικές παύσεις στους mid tempo American punk rock ρυθμούς και τα sing alone refrain και ολοκληρώνουμε το πολύ ευχάριστο άκουσμα με το “Tribute Punk Rock” με τα ροκ σόλο και την γέφυρα με το στρατιωτικό ταμπούρο.

Σφαιρικά τώρα έχουμε να κάνουμε με ένα άκουσμα με υπερβολικά φανερές τις προαναφερθείσες επιρροές, με έντονο όμως το προσωπικό του στίγμα, μην έχοντας να ζηλέψει σε πολλά τις ξένες μπάντες του ίδιου ύφους που μεσουρανούσαν πριν κοντά 30 χρόνια.

Facebook: https://www.facebook.com/TheBeggarBelief/

Bandcamp: https://thebeggarbelief.bandcamp.com/

623

Avatar photo
About Χρήστος "Brodie" Κωνσταντινίδης 27 Articles
Κινείται από τις DARKικές κατακόμβες του POST PUNK, του MINIMAL SYNTH, αλλά και του BLACK METAL παλεύοντας να κάνει μια POSITIVE HARDCORE έφοδο στα θερινά ανάκτορα ευθυμώντας με PUNK ROCK και SKA PUNK. Επιθυμεί να σπάσει THRASH-ίζοντας την DΟΟΜ συνθήκη που επιβάλλεται στο WORKING CLASS OI! κάτεργο και να ελευθερωθεί μέσω μιας CRUST αισθητικής φτάνοντας σε μια EMO ενσυναίσθηση και ALTERNATIVE κάθαρση.