SMOULDER: “Dream Quest Ends”

EP

ΕΙΔΟΣ: Epic Heavy/Doom Metal
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ: Cruz del Sur Music
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 13/3/2020

Με τους Manowar σε μακροχρόνια μουσική ανομβρία, τους Manilla Road να χάνουν τον ηγέτη τους και “τη γη κάτω από τα πόδια τους”, και τη γενικότερη εικόνα των epic metal σχημάτων να μη συγκινεί, οι απανταχού λάτρεις του είδους ψάχνουν την επόμενη μπάντα που θα τους δώσει την ελπίδα της αναγέννησης. Οι Καναδοί Smoulder, έδειξαν με το καλημέρα (το ντεμπούτο τους “Times Of Obscene Evil And Wild Daring”) ότι μπορούν να κρατήσουν τη σημαία του epic metal ψηλά και να αφήσουν το στίγμα τους στην παγκόσμια σκηνή. Οι epic metallers από το Toronto, επιστρέφουν με το EP “Dream Quest Ends”, για να παγιώσουν τη θέση τους στο χώρο του επικού ήχου.

Παρ’ ότι συμπληρώνουν 7 χρόνια ζωής, μόλις πέρυσι κατάφεραν να κυκλοφορήσουν το εξαιρετικό ντεμπούτο τους “Times Of Obscene Evil And Wild Daring” και να κερδίσουν τα κολακευτικά σχόλια από το σύνολο του μουσικού τύπου και των οπαδών. Με προφανείς επιρροές από τους πατέρες της μυστικιστικής ατμόσφαιρας του epic metal Manilla Road και με την “καινοτομία” των γυναικείων φωνητικών (αν μπορούμε πλέον, να μιλάμε για καινοτομία), οι Smoulder κατάφεραν να φέρουν εκ νέου στην επιφάνεια τον επικό ήχο και να χαροποιήσουν τους απανταχού φίλους του είδους.

Το “Dream Quest Ends”, δεν είναι ένα απλό EP για δύο λόγους. Ο πρώτος, ίσως αποδειχθεί και ο πιο “στέρεος”, μιας και αποτελεί έναν φόρο τιμής των Καναδών στην ηγετική φυσιογνωμία των Manilla Road,Mark “The Shark” Shelton. Μαζί με τα δύο νέα κομμάτια που αποτελούν και την απαρχή αυτής της κυκλοφορίας, μέσα στο EP υπάρχει και η διασκευή των Smoulder σε ένα από τα έπη των Manilla Road, το “Cage Of Mirrors”, όπου η μπάντα βγάζει όλη την ποιότητά της, και προσθέτοντας τις δικές της “πινελιές”, είτε παικτικά είτε ως προς την ερμηνεία, αποδίδει το τραγούδι με έναν εξαιρετικό τρόπο, αποδεικνύοντας ότι οι Καναδοί “το κατέχουν το άθλημα”.
Ο άλλος λόγος, έχει να κάνει καθαρά με το μουσικό κομμάτι αυτού του δίσκου. Από το ντεμπούτο τους κιόλας, είχε φανεί ξεκάθαρα ότι η μπάντα έχει βρει “τα πατήματά της” όσον αφορά την πηγή έμπνευσής της. Το “Dream Quest Ends”, έρχεται να αποδείξει ότι στιχουργικά οι Smoulder έχουν “χτυπήσει φλέβα χρυσού”. Και όσο για τη μουσική ενορχήστρωση του EP, νομίζω ότι δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι αυτό που λέμε “κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι”, μιας και φαίνεται ότι μουσική και στίχοι ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους.

Τα δύο καινούργια κομμάτια του δίσκου, το ομώνυμο “Dream Quest Ends” και το “Warrior Witch Of Hell”, συναγωνίζονται το ένα το άλλο για το ποιο είναι το καλύτερο με μία ελαφριά προτίμηση από μέρους μου στο δεύτερο, το οποίο φαντάζει ως το πιο κοντινό στα επικά μου γούστα (νομίζω, και σε όλων τα γούστα). Οι Smoulder, συμπεριέλαβαν σε αυτό το EP και τα τρία τραγούδια που κόπηκαν από το ντεμπούτο τους και είχαν κυκλοφορήσει στο demo του 2018 με τίτλο “The Swordwoman”. Μαζί δε με τη διασκευή στους θρύλους του epic metal Manilla Road, κάνουν το νέο τους πόνημα εξαιρετικά ελκυστικό, δίνοντάς μας την αίσθηση ότι η ώρα “να τραβήξουμε τα σπαθιά” έχει φτάσει.

Με όλα τα παραπάνω, δε νομίζω ότι χρειάζεται να σου πω ευθέως ότι πρέπει να το αποκτήσεις. Άλλωστε αν είσαι λάτρης του epic metal και των Manilla Road, τότε σίγουρα το έχεις κυκλώσει στο μπλοκάκι σου. Οι Καναδοί metallers, είναι από τις μπάντες που δίνουν την ελπίδα της αναγέννησης του epic metal. Είναι από τις μπάντες, που γνωρίζουν τί και πώς όσον αφορά τη συγκεκριμένη σκηνή. Το “Dream Quest Ends”, έρχεται να το αποδείξει περίτρανα. All hail Smoulder!

Facebook: https://www.facebook.com/SmoulderDoom/
Bandcamp: https://smoulder.bandcamp.com/album/dream-quest-ends

473

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.