SIGNIFICANT POINT: “Into the Storm”

ALBUM

Είδος: Heavy/Speed Metal
Δισκογραφική: Dying Victims
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Φεβρουαρίου 2021

Tο πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν ακούω metal και Ιαπωνία είναι οι Loudness. Από εκεί και πέρα η μεταλλική σκηνή της Ιαπωνίας φημίζεται για την μεγάλη αγάπη της για το heavy metal, αλλά και για την ποιότητα της σκηνής της. Από αυτήν την κατηγορία δεν λείπουν και οι Significant Point οι οποίοι τηρούν και τις δύο προϋποθέσεις της Ιαπωνικής σκηνής.

Μπορεί το “Into the Storm” να είναι το ντεμπούτο της μπάντας αλλά οι Significant Point υπάρχουν από το 2011, οπότε σαν μπάντα είναι και ακούγονται αρκετά κατασταλαγμένοι όσον αφορά στην μουσική κατεύθυνση του συγκροτήματος. Βέβαια όλο αυτόν τον καιρό δεν έμειναν άεργοι και έχουν στο ενεργητικό τους 1 demo, 1 EP και 1 live album. Το 2019 το line up σταθεροποιήθηκε και φέτος κυκλοφορούν το πρώτο τους full length album μέσω της Dying Victims.

Εννοείται ότι αποτίνουν φόρο τιμής στα τιμημένα ’80s, με συγκροτήματα όπως Shok Paris, Liege Lord, Sortilege, Agent Steel, Helloween και Savage Grace να δίνουν κάτι από τη μαγεία τους στη μουσική των Significant Point. Δέκα τραγούδια έχει το album, δέκα “δυναμίτες” που θα σε κάνουν να τα ξεχάσεις όλα και θα κάνουν τις φλέβες σου να φουσκώνουν και τους παλμούς να ξεπερνάνε τους 100. Ωραία ρεφραίν, άψογος συνδυασμός μελωδίας και “τραχύτητας”, φοβερά solos που θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις και άκρως πωρωτική φωνή που “σκίζει τον αέρα στα δύο”.

Μπορεί οι Significant Point να μην πρωτοτυπούν σε κάτι, αλλά έχουν πιάσει το νόημα όσον αφορά ένα metal δίσκο, με το ταλέντο και το πάθος να πηγαίνουν “χέρι χέρι”. Τα πράγματα είναι απλά! Αν θέλετε metal με ψυχή, το “Into the Storm” είναι για σας.

Facebook: https://www.facebook.com/Significant-Point-257488107708532/

713

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.