SAMER ELNAHHAL: “Supernova Kill Road”

ALBUM

Είδος: Industrial/Heavy metal
Δισκογραφική: Psycho Inn Music Oy
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 5 Αυγούστου 2020

Φαντάζομαι ότι όσοι το 2006 στη Eurovision απολαύσατε τους συμπαθείς Φινλανδούς (τα τέρατα βρε) να διαλύουν τα μουσικά στερεότυπα αυτού του διαγωνισμού με το “Hard Rock Hallelujah”, τότε ίσως και να γνωρίζετε τον επί 14 συναπτά έτη μπασίστα της μπάντας, τον “Ox” ή αλλιώς Samer Elnahhal. Αν όχι, τότε είναι η τυχερή σας μέρα αφού αυτός ο κύριος κυκλοφόρησε το προσωπικό του album με τίτλο “Supernova Kill Road” πριν λίγο καιρό και μπορείτε μέσα από τις παρακάτω γραμμές να πάρετε μια γεύση των προσωπικών μουσικών ιδεών του.

Σαφέστατα οι Lordi ήταν το σπουδαιότερο μουσικό κομμάτι της ζωής του, αφού για 14 χρόνια υπήρξε μέλος αυτού του φαινομένου με τις επιρροές να είναι πιο πρόσφατες, όμως ο ίδιος ο καλλιτέχνης είχε ως πρότυπα τόσο τον Rob Zombie όσο και τον Alice Cooper με αποτέλεσμα ο ήχος του να κινείται στα όρια του industrial/heavy metal και να μοιάζει περισσότερο με soundtrack ταινιών του μέλλοντος. Ο ίδιος ο Samer δεν ήθελε να γίνει η μπάντα ακόμη μια απομίμηση μιας και η σύγκριση με τους Lordi θα ήταν αναπόφευκτη αν ακολουθούσε το ίδιο μουσικό μοτίβο, για αυτό και στράφηκε σε πιο funky/groove ή ακόμα και space metal μονοπάτια αναδεικνύοντας ένα διαφορετικό μουσικό πρόσωπο (και μάλιστα με επιτυχία), κάτι που δεν το είχαμε συνηθίσει μέχρι και το 2019 όταν και αποχώρησε από τα “Τέρατα”. Το “Supernova Kill Road”, είναι η καθαυτή μουσική ιδέα του Elnahhal και το αποτέλεσμα μάλλον δικαιώνει τον δημιουργό για το θάρρος και το θράσος του.

Στο καθαρά μουσικό κομμάτι, το νέο προσωπικό album του Φινλανδού ίσως και να δυσαρεστήσει τους οπαδούς των Lordi που υπηρετούσε μέχρι το 2019 αφού το ύφος του δεν πλησιάζει ως εκεί. Το “Supernova Kill Road”, έχει έναν συνδυασμό ήχων από funky, industrial, groove και ολίγον από heavy metal που το κάνει άκρως ευχάριστο μουσικά, διασκεδαστικό στο αυτί του ακροατή και ικανό να τραβήξει την προσοχή του κοινού για τα υπόλοιπα 30 περίπου λεπτά. Οι εναλλαγές funky/industrial και heavy riffs, σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο σενάριο κάποιας ταινίας του μέλλοντος και ζεις όσο διαρκεί ο δίσκος.

Πέρα από την γεμάτη παραγωγή και τη μουσική επένδυση του album, νομίζω ότι αξίζουν credits και οι συνθέσεις αφού φαίνεται ότι ταιριάζουν γάντι στο μουσικό πεπρωμένο του Elnahhal. Τα κομμάτια είναι πέρα για πέρα προσεγμένα, καλοδουλεμένα και συνάμα καλοπαιγμένα, με αποτέλεσμα το όλο project να μοιάζει αρκετά ελκυστικό και προσεγγίσιμο ακόμη και από λάτρεις του progressive ήχου. Σίγουρα θα ξεχωρίσεις τα “Jupiter City”, “The Beauty Of Two Worlds”, “As She Loves You To Death” και “Man In The Shadows”, για την μουσική “αποκάλυψη” που θα σου προσφέρουν όσον αφορά τι προσφέρει το “Supernova Kill Road” ενώ οι funky/groove επιρροές του Elnahhal γίνονται εμφανείς στα “Absinthe Romance” και “Boogie Town”.

Αν είσαι λάτρης του Rob Zombie, του Alice Cooper και των ταινιών του μέλλοντος, τότε το “Supernova Kill Road” είναι αυτό που ψάχνεις. Αν γουστάρεις funky/groove διαδρομές με ολίγον από industrial metal, τότε ο Samer Elnahhal Και το νέο του πόνημα σε περιμένουν. Νομίζω ότι καλύτερο υπάρχει στο χώρο του industrial heavy metal, σε μία περίοδο που η σκηνή μοιάζει να έχει πέσει σε λήθαργο.

Facebook: https://www.facebook.com/samerelnahhalband/

869

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.