PROJECT THEORY: “Blood & Loyalty”

ALBUM

Είδος: Nu Metal / Metalcore
Δισκογραφική: Infinity Entertainment
Ημ. Κυκλοφορίας: 4 Σεπτεμβρίου 2020

Δεύτερη δισκογραφική κυκλοφορία από τους ανανεωμένους (και τετραμελείς πλέον) Θεσσαλονικείς nu metallers Project Theory μετά από το πολύ καλό προ τετραετίας debut “Something Between Us“, μια δουλειά που διαφέρει αρκετά, τουλάχιστον συνθετικά από τον προκάτοχό του.

Σταθερά δεδομένα παραμένουν η άρτια παρουσίαση των ιδεών τους, ο τέλειος ήχος και η ελαττωμένη χρήση core στοιχείων σε σχέση με την συντριπτική πλειοψηφία ανάλογων groups, το “Blood & Loyalty” δεν ανήκει στα “σπαστικά” albums. Ολοκληρωμένα κομμάτια, απολύτως άμεσα και εύληπτα (μια από τις κύριες διαφορές σε σχέση με το παρελθόν τους) με συνέπεια την αύξηση της αξιομνημονευτικής ικανότητας και άφθονη γκρούβα η οποία συμπλέκεται με χαρακτηριστικά rapοειδή σημεία.

Τεχνικώς δεν υπάρχουν αδυναμίες, τα μέλη της μπάντας είναι καλοί οργανοπαίχτες. Πολλές ιδιαίτερες λεπτομέρειες που εστιάζονται σε “παιχνιδίσματα” στις κιθάρες του συμπατριώτη από την Tephra City (την Πτολεμαΐδα εννοώ ντε!) Λευτέρη Αράπογλου και στα διάσπαρτα πλήκτρα που βοηθούν στη δημιουργία των background ατμοσφαιρών και προσδίδουν περισσότερο ενδιαφέρον, mid tempo ρυθμοί από το συμπαγές δίδυμο των Τάσου Μορφόπουλου (drums) και Αλέξανδρου Κηπουρίδη (μπάσο) και με αιχμή τον αξιόλογο Ανδρέα Μπούτο ο οποίος έχει δυνατό λαρύγγι, όχι από τα σκληρότερα που έχεις ακούσει αλλά σίγουρα από τα λυρικότερα (για το συγκεκριμένο είδος μουσικής) με κορυφαίες στιγμές του τα πολύ καλά ρεφρέν της πλειοψηφίας των κομματιών.

Τα “Clown Festival” και “Lucid Dreaming” μου έβγαλαν κάτι από Disturbed και Threat Signal, το “The Way We Follow” μου έφερε στο νου τους Killswitch Engage και από εκεί και πέρα μου άρεσαν πολύ τα “Blood and Loyalty” το οποίο έχει αέρα “hit” (κατά κάποιο αδιόρατο τρόπο το κουπλέ του μου εμφάνισε την αύρα των Sepultura), το πολύ καλό “Until It’s Time”, το φοβερό “False Alarm” με τη θηριώδη συμμετοχή του μεγάλου Άλκη Κεχαγιά (Μ3mph1s, Psycho Choke), όπως και το οργισμένο “Fate” που κλείνει το album, χωρίς να υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις ποιότητας σε σχέση με τα υπόλοιπα κομμάτια του album.

Δεν πρόκειται για κάτι πρωτότυπο ως άκουσμα αλλά αυτό δεν αφαιρεί ούτε μειώνει την αξιοπρεπέστατη προσπάθεια της μπάντας. Οι Project Theory αποτίουν με σεβασμό την tribute προς τους μέντορές τους πρόταση. Ευχάριστο άκουσμα, οι φίλοι του είδους θα συμπαθήσουν το “Blood & Loyalty” μιας και εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που προσεγγίζουν τις σταθερές του ιδιώματος με επαγγελματικότατη αντιμετώπιση. Αν είσαι του νέου κύματος θα τους συμπαθήσεις. Δίσκος – “θέμα χαρακτήρος” κυρίως οπότε η ετυμηγορία επαφίεται στ’ αυτιά σου φίλε ακροατή.

Facebook: https://www.facebook.com/projecttheory/

529

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.