PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS: Οι 7 επί Pigs-βας

TRIBUTE

7 σαμουράι. Και οι 7 ήταν υπέροχοι. 7 χρόνια στο Θιβέτ. Τα 7 κακά της μοίρας μου. Θύρα 7. Η εφτάμορφη και το τέρας. 7 γουρούνια θα σου πω για να διαλέξεις το σωστό. 

Θα μπορούσα να βρω και άλλες ταινίες ή σημεία που ο ιερός αριθμός 7 χρησιμοποιείται ή να γράψω μερικά ακόμη αποτυχημένα λογοπαίγνια, άλλα σκέφτηκα πως καλύτερο θα ήταν να σας παραθέσω 7 τραγούδια των Pigs7 που εύχομαι να ακούσετε στο live τους στην Τεχνόπολη τη 3η Ιουλίου, παρέα με τους Melvins και Vodka juniors (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ). 

Ένα κομμάτι για κάθε Pigs στο όνομα τους λοιπόν. 

1.“Gloamer” (King of Cowards EP, 2018) 

Ένα κομμάτι ικανό να τους βαφτίσει All them Witches της Ευρώπης αφού τα ψυχεδελικά στοιχεία στη μουσική τους και η φωνητική τοποθέτηση στο πρώτο μέρος θυμίζει έντονα τους Αμερικανούς. Αγριάδα και χαλάρωση σε απόλυτη ισορροπία από μια μπάντα που ήρθε για να μείνει. 

2.“Mr. Medicine” (Land of Sleeper, 2023) 

Ένας δίσκος που έχει κάνει θόρυβο τη χρονιά που διανύουμε και μάλιστα, είναι ο λόγος που θα τους απολαύσει η Αθήνα. 

3.“Rubbernecker” (Viscerals, 2020) 

Άλλος ένας υπέροχος δίσκος από τους Βρετανούς που κρατούν το κοσμικό τους περιβάλλον και το εμπλουτίζουν με περισσότερα prog στοιχεία. 

4.“Hell’s Teeth” (Viscerals, 2020)

Ίσως το καλύτερο τραγούδι του τρίτου full length album τους, ικανό να σου δώσει τα εικονιζόμενα άντερα στο χέρι. 

5.“Cake of Light” (King of Cowards EP, 2018)

Έχω αδυναμία στο ΕΡ αυτό. Και αυτό επειδή οι Pigs7 έχουν δημιουργήσει μια διαστημική ατμόσφαιρα που φέρνει στο νου μια πιο γρήγορη μορφή των Sons of Otis, αλλά συνάμα έχουν και αρκετά προοδευτικά μοτίβα, στηριζόμενοι πάντα στην doom και sludge πλευρά τους. 

6.“Sweet Relief” (Feed the rats, 2017) 

Από τον τίτλο καταλαβαίνει κανείς πως οι Pigs7 αποτίουν εμμέσως φόρο τιμής στους αρχιερείς Black Sabbath. Και ηχητικά επίσης. 

7.“Hot Stuff” (2021) Donna Summer cover

Μια διαφορετική προσέγγιση σε ένα σημαντικό τραγούδι του 20ου αιώνα και εδώ με βοήθεια των The Lovely Eggs, οι Pigs δείχνουν και την ευχέρεια τους να βγαίνουν από το μουσικό τους comfort zone. 

535

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.