NEROARGENTO – ‘‘Circles’’

ALBUM

Είδος: Industrial rock
Δισκογραφική: Rockshots Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18 Σεπτεμβρίου 2020

Όπως η ζωή κάνει κύκλους, έτσι και η μουσική ανά περιόδους, με διάφορες κυκλοφορίες που θυμίζουν κάτι παλιότερο, ηχητικά. Ο NeroArgento είναι ένας Ιταλός καλλιτέχνης που επαναφέρει το παρελθόν στο “σήμερα” και ασπάζεται τον μοντέρνο rock ήχο. Μάλιστα, ασχολείται ακόμα με παραγωγές και με remix, ενώ είναι αρκετά διακεκριμένος στην Ιαπωνία. Το νέο του album, “Circles”, είναι το πέμπτο της καριέρας του το οποίο κάνει ένα ταξίδι πίσω στις αρχικές “βιομηχανικές” ρίζες, καθώς και ένα βήμα μπροστά, με έναν πιο ώριμο και πειραματικό ήχο.

Αν και προσωπικά δεν είμαι γνώριμη με την μουσική του NeroArgento, από την πρώτη επαφή κατάφερα να βρω στοιχεία μουσικών του industrial rock που διακρίθηκαν στα ‘90s στην δική του μουσική. Οι Nine Inch Nails, οι White Zombie (ή ο Rob Zombie) και ο Marilyn Manson είναι από τους πρώτους που έρχονται στο νου, ακούγοντας το “Circles”. Το ξεκίνημά του δίσκου πραγματοποιείται με τα τραγούδια “Inside”, “Heisenberg” (το οποίο είχε κυκλοφορήσει 3 χρόνια πριν σε demo/ acoustic έκδοση) και “Shed My Skin”. Τα κομμάτια συνιστούν μια πάρα πολύ καλή αρχή για έναν μοντέρνο rock δίσκο καθώς οι μελωδίες και οι μίξεις τους είναι ευκολοάκουστες και πιστά δομημένες στο σήμερα.

Το “What If” θύμισε αρκετά τους Linkin Park της τελευταίας περιόδου στον δίσκο “One More Light”, ιδίως τα φωνητικά του Nero. Ακόμα, υπάρχει και ένα ιντερλούδιο του είδους με τον τίτλο “Zen” και αποτελεί συμπαθητική προσθήκη για το εν λόγω album. Εν συντομία, τα πολλά ηλεκτρονικά και pop στοιχεία, αναμεμειγμένα με τα industrial και το drum machine δημιουργούν έναν καλαίσθητο και μοντέρνο rock δίσκο που έχει “βιομηχανικό” και ατμοσφαιρικό χαρακτήρα. Υπάρχουν βέβαια και τραγούδια που περνάνε απαρατήρητα κατά την ακρόαση. Τα “Here In The Cold”, “Not My Turn” και το τελευταίο “Outside” περισσότερο θα τα χαρακτήριζε κανείς ως fillers κομμάτια.

Το “Circles” όσο ‘90s κι αν ακούγεται, περισσότερο εστιάζει στο “τώρα”. Αποτελεί μια καλή κυκλοφορία, όμως τυποποιημένη, που ακούγεται ευχάριστα και εύκολα, ειδικά σε εκείνους που θέλουν pop στοιχεία στο rock τους και δεν δίνουν σημασία στη διαφορά δεκαετιών που υπάρχει μουσικά. Θεωρώ ωστόσο πως οι σκληροπυρηνικοί και οι παραδοσιακοί ακροατές της rock/ metal μουσικής καλά θα κάνουν να κρατήσουν μακριά τα χέρια τους από το κουμπί “play”.

Facebook: https://www.facebook.com/alessioneroargento
Website: https://www.neroargento.info/?fbclid=IwAR0B8LiIwOPhNezrhuntXE3DVRmyq2S0d-T0A5WUgIISQKoiP2-XMy2Q3rs

1112

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!