MONUMENTS : “In Stasis”

ALBUM

Eίδος : Progressive Metal
Εταιρεία : Century Media Records
Hμερομηνία κυκλοφορίας : 15 Απριλίου 2022

Στις 15 του Απρίλη κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα φετινά djent albums.
Με τον τέταρτο τους δίσκο με όνομα “In Stasis”, οι Monuments κυκλοφορούν ένα πολύ βαρύ bum. Βαρύ μουσικά, αλλά και σαν προϊόν για κατανάλωση, με την έννοια ότι τα σημαντικά σημεία είναι αρκετά πυκνά και δεν υπάρχει χρόνος για να επεξεργαστεί πολλά πράγματα αμέσως ο ακροατής. Είναι πάρα πολύ τεχνικό και fast paced, επομένως χρειάζονται περισσότερες απο μια ακροάσεις.

Ο δίσκος είναι γεμάτος ενέργεια χωρίς χρόνο για παύσεις and shit και Progressive/Metalcore/Djent στιλ παρόμοιο με αυτό των Between The Buried and Me. Παραγωγή πολύ καθαρή, δηλαδή κλασική prog metal παραγωγή. Τρομερά τεχνικές συνθέσεις, και αυτό αφορά ολόκληρη την μπάντα. Αρκετό chug chug, αλλά και soft ρεφρενάκια. Υπάρχει βέβαια, και το λεγόμενο μπουρμπουληθρομέταλ αλα Dream Theater, αφού άλλωστε μιλάμε για σύγχρονο prog metal, από όπου δύσκολα θα έλειπε.
Στα φωνητικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία, αφού εμφανίζονται όλων των ειδών. Cookie monsters, τεχνικές όπως inhale growls, screams, απ’ όλα χωρίς κρεμμύδι.

Για όποιον ψάχνει κάτι έντονο, extreme μουσικά, τεχνικά αλλά και αισθητικά, τότε αυτός ο δίσκος θα τον ικανοποιήσει πλήρως. Το album αυτό δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά για τις μέρες με τις οποίες είναι συμβατό, είναι ιδανικό.

Facebook: https://www.facebook.com/thisismonuments

664

Avatar photo
About Πασχάλης Γιαμαλής 32 Articles
Περιγράφοντας τον εαυτό του σε τρίτο ενικό πρόσωπο, ο παραπάνω αμφιταλαντεύεται μεταξύ διατήρησης του comfort zone του και εξερεύνησης νέων μουσικών ειδών και περιόδων. Μερικά από τα άλμπουμ - τοτέμ του ειναι τα Blood Mountain, Origin Of Symmetry, Pet Sounds, Astral Weeks, Still Life και In Rainbows. Περίπου θρησκευόμενος, καθώς προσεύχεται στον Stanley Kubrick.