MELVINS: “Working With God”

ALBUM

Είδος: Heavy rock/ Sludge
Εταιρία: Ipecac Recording
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Φεβρουαρίου 2021

Πέφτω, ταπεινά και με ακραίο σεβασμό, στα γόνατα, χαμηλώνοντας το κεφάλι μου ως ένδειξη θαυμασμού, σε ένα συγκρότημα που έγινε αφορμή και αιτία για την μετεξέλιξη πολλών μουσικών τάσεων, όπως το sludge, αλλά και το grunge.

Οι Melvins εμφανίστηκαν δισκογραφικά για πρώτη φορά το 1986, με το ΕΡ “Six Songs”, ενώ το πρώτο ολοκληρωμένο πακέτο ήρθε ένα χρόνο αργότερα με το “Gluey Porch Treatments”, το οποίο επανακυκλοφορεί σε βινύλιο, παρέα με το δέκατο τέταρτο “Hostile Ambient Takeover” (2002).

Με συνεχή και συνεπή προσφορά στον ακραίο rock ήχο, οι πρωτευουσιάνοι Melvins επανέρχονται με το εικοστό ένατο full length album τους, “Working with God”, το οποίο πιστέψτε με, μπορεί κανείς να το λάβει ως κυριολεκτική έννοια. Τέτοια καλλιτεχνική συνέπεια και έμπνευση, μπορεί να ταυτοποιηθεί άνετα με κάτι το εξωκοσμικό.

Η συνθετική παράνοια του Buzz Osborne, που έχει τον πειραματισμό πάντα συνυφασμένο με την μουσική του πορεία, η οποία εμπνέει πολλούς, πότε με την ενορχηστρωτική ευφυΐα και πότε με τη μοναδική του έφεση να προσφέρει catchy μελωδίες.

Στο “Working with God” επιστρέφει η “αυθεντική” τριάδα των Melvins, που είχε ξανασυναντηθεί στο εξαιρετικό “Tres Cabrones” (2013) και φαίνεται πως το δέσιμο τους έχει φτάσει στο ζενίθ του.

Η παραγωγή έχει στηριχθεί στην βαρύτονη μεριά της μουσικής τους και περνάει με highlighter μαρκαδόρο τις γραμμές του ρυθμικού τμήματος της μπάντας, που απαρτίζεται από τους Mike Dillard και Dale Crover.

Η καβλαντική έναρξη του δίσκου με το “I Fuck Around”, που είναι διασκευή-παράφραση της μεγάλης επιτυχίας των Beach Boys “I Get Around”, σε βάζει σε ένα πολύ χορευτικό mood, ενώ στη συνέχεια, ως είθισται, ακροβατούν μεταξύ διάφορων στιλ. Sludgy στιγμές στο “Negative No No” και στο “Bouncing Rick” που θα έκανε τους Torche να πανηγυρίζουν, doom χαλαρότητα με το “Caddy Daddy”, χιτάκι για κατάποση σφηνακίων στο εναλλακτικό “Fuck You” και μια γενικότερη heavy rock αίσθηση που σου γεμίζει τα αυτιά, τα ρουθούνια, τα μάτια…

Οι Melvins δεν κυκλοφορούν τον δίσκο της ζωής τους, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιος για οποιοδήποτε σύγχρονο ψευτομάγκικο συγκρότημα που τυπώνει μπλουζάκι πριν καν καλά καλά κάνει το πρώτο του live. Καταφέρνουν άκοπα να δημιουργήσουν μουσική που θέλει πολλές ακροάσεις για να καταλάβεις κάθε πτυχή της, αλλά κερδίζει ακόμα και εκείνους τους βιαστικούς που θα βρουν 2-3 κομμάτια να ποστάρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πουλώντας μούρη για τις γνώσεις τους.

Εκτός των άλλων, δείχνουν την αστείρευτη χωρητικότητα των συκωτιών τους, με το “Goodnight, Sweetheart”, που κλείνει το δίσκο και τους βρίσκει να μεταμφιέζονται σε vocal group και μάλιστα, με τεράστια επιτυχία.

Οι Melvins είναι μια από εκείνες τις περιπτώσεις “love them or hate them” σχημάτων, αλλά αν ρωτάς εμένα “I hate loving them”. Ερωτηθέντες για τον τίτλο του album, απάντησαν: “ήρθε η ώρα να συμφιλιωθούμε με τον Κύριο”. Amen, brothers!

Official Site: http://www.themelvins.net/
Facebook: https://www.facebook.com/melvinsarmy
Instagram: https://www.instagram.com/melvinsdotcom
Twitter: https://twitter.com/melvinsdotnet
Bandcamp: https://melvinsofficial.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6aVjo0xHSiuW5hkasoYSR3

592

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.