KOMMAND: “Death Age”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: 20 Buck Spin
Ημ. Κυκλοφορίας: 31 Μαρτίου 2023

Αν είστε λάτρεις του αδυσώπητου, no-frills death fuckin’ metal, τότε αυτό το “Death Age” σας είναι απολύτως απαραίτητο. Από την αρχή μέχρι το τέλος, προσφέρει απλόχερα μια τρομερή επίθεση στις αισθήσεις που θα σας αφήσει να ψάχνετε για ανάσα αλλά και να λαχταράτε περισσότερο.

Οι Kommand έχουν ήδη κυκλοφορήσει ένα full-length και δύο demo από το 2017 ως το 2020, με τα οποία είχαν δώσει από τα καλύτερα δείγματα death metal. Όμως τώρα έρχονται με το “Death Age” και λαμβάνουν τη θέση που τους αρμόζει.

Η μουσικότητα που επιδεικνύεται εδώ είναι απλά εκπληκτική, με αιχμηρά riff, υπέρβαρα τύμπανα και φωνητικά που θα σας ταρακουνήσουν μέχρι τον πυρήνα του είναι σας. Εξάλλου πίσω από το μικρόφωνο βρίσκεται ο κύριος Jesse Sanes, που μέχρι πρότινος μοίραζε φαρμάκι και ζόφο με τους Hoax. Οι Kommand εδώ έχουν καταφέρει να συνδυάσουν τέλεια τις επιρροές που κουβαλούν από το αμερικάνικο death metal (Immolation, Rottrevore κλπ) με το απαράμιλλο στυλ των Bolt Thrower. Όλο αυτό, όμως, χωρίς να γίνονται μια μπάντα-κλώνος. Επιθυμώ επιπλέον να αναφέρω ότι το εναρκτήριο riff sequence του δεύτερου track του δίσκου “Chimera Soldiers”, είναι ίσως το καλύτερο Bolt Thrower riff που δεν έχει γραφτεί από τους Bolt Thrower! Η παραγωγή είναι επίσης κορυφαία, αποτυπώνοντας την ακατέργαστη δύναμη και την ένταση της απόδοσης της μπάντας χωρίς να θυσιάζει τη σαφήνεια ή το βάθος. Το artwork και layout του εξωφύλλου είναι επίσης τελείως κατάλληλο και ταιριαστό. Τέρμα old-school, δυστοπικό και ζοφερό, ενώ εύκολα θα έλεγε κανείς ότι έχει και μια παλιο-crust αισθητική.

Αυτό που τελικά πραγματικά ξεχωρίζει σε αυτό το άλμπουμ είναι η σύνθεση των τραγουδιών του. Κάθε κομμάτι είναι ένα masterclass βαρβαρότητας, με δυνατούς ρυθμούς που προσφέρονται για συντριπτικές βλάβες στον αυχένα, και hooks που θα σας μείνουν στο μυαλό για πολύ καιρό αφότου η τελευταία νότα έχει ξεθωριάσει.

Συνολικά, το “Death Age” είναι ένας πραγματικά εξαιρετικός δίσκος που αξίζει να καταταχθεί μεταξύ των καλύτερων στον κανόνα του Death Metal. Είναι μια visceral, μια απόλυτα ασυμβίβαστη εμπειρία ακρόασης που θα ικανοποιήσει και τους πιο σκληροπυρηνικούς φίλους του είδους. Μην το χάσετε! 20 Buck Spin σε ευχαριστούμε.

Official: http://www.kommand.band/
Bandcamp: https://listen.20buckspin.com/album/death-age

311

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.