AS HELL RETREATS: "Volition"

Οι Αμερικανοί As Hell Retreats, είναι ακόμη ένα απόκτημα της “ANGR (Ain’t No Grave Recordings)”, δηλαδή άλλο ένα Christian “Death” metal συγκρότημα! Όπως έχω ξαναγράψει, βρίσκω την ιδέα πολύ καλή, αλλά.. ρε’ σεις, πείτε μου, το ξέρατε πως υπάρχουν Χριστιανικές Death metal μπάντες;

Γιατί εγώ πρώτη φορά το συναντώ και μου κάνει εντύπωση! Φαντάζεστε τη κλοτσοπατινάδα που μπορεί να παίξουν, παραδοσιακοί Deathsters και Blacksters, με τη νέα φουρνιά deathάδων; Πλάκα θα έχει!!

Εν τω μεταξύ, η λέξη μουσικού προσδιορισμού “Death” είναι σε εισαγωγικά, αφού αν και από την Αμερικανική σκοπιά, η μπάντα αυτή μπορεί ονομάζεται έτσι, ηχητικά είναι όμως πολύ μακριά! Οι As Hell Retreats είναι καθαρά hardcore και το μόνο που την ενώνει με το “θανατικό” metal, είναι τα growl (ούτε καν brutal) φωνητικά του Jackson Greene. Αλλά είπαμε πως σε αυτή την ήπειρο, έχουν διαστρεβλωμένες και διαφορετικές αντιλήψεις.

Τώρα όσον αφορά τη νέα τους δουλειά, θα σας πω ότι μόνο αν είσαι πολύ καμένος θα την άκουγες και θα το ευχαριστιόσουν! Ο δίσκος κατά τη γνώμη μου, είναι κάτω του μετρίου και τα μόνα κομμάτια που κάπως ξεχώρισα, είναι τα “Creator(s)” και “Only Hope”, τα οποία είναι και πιο instrumental..!

Επίσης τα drums και το μπάσο, είναι θαμμένα αρκετά πίσω και το μόνο που μένει αρκετά μπροστά είναι η καφρίλα της κιθάρας. Αν και στιχουργικά βρήκα ενδιαφέρουσα τη δουλειά αυτή, νομίζω ότι δε θα τη πρότεινα ούτε σε κάποιον που θέλει να ακούσει κάτι πραγματικά heavy και death, μα ούτε και σε κάποιον οπαδό των Stryper..! Οπότε.. μπορείτε να προσπεράσετε, χωρίς να φοβάστε ότι χάσατε κάτι σημαντικό!

Μιχάλης Κανακουσάκης

461