INNASANATORIUM: “Odyssey of the Mind”

ALBUM

Είδος: Thrash metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Ιουλίου 2021

Οι Innasanatorium είναι μια αρκετά φρέσκια μπάντα από την Αυστραλία, ιδρύθηκε το 2018 από τον Kelvin Edward Whitwell και τα μέλη της προέρχονται από συγκροτήματα όπως οι Medusa’s Gaze, Suffer In Rot, Sheol of Abbadon και Rapid Fire.

Το “Odyssey of the Mind” είναι το ντεμπούτο της μπάντας και αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής καθώς οι Αυστραλοί δεν έχουν κυκλοφορήσει κάποιο άλλο demo ή ep μέχρι σήμερα. Παίζουν σύγχρονο thrash με διάφορες επιρροές όπως Slayer, Metallica, Lamb of God, Pantera, Machine Head, System Of A Down. Στιχουργικά το συγκρότημα καταπιάνεται με θέματα όπως η διαφθορά, η πολιτική και η θρησκεία και επίσης μεγάλο μέρος των στίχων αφορά θέματα ψυχικής υγείας. Αυτό συνεπάγεται ότι στο δίσκο κυριαρχούν συναισθήματα όπως οργή και απόγνωση και αυτό βγαίνει και στο παίξιμο τους.

Πολύ καλός ο τραγουδιστής Adam Bomb McDonald, μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα και αυτό κάνει. Από καθαρά φωνητικά σε growls, από ουρλιαχτά οργής σε παρανοικά ψιθυρίσματα, ακόμα και όταν κατεβάζει καντήλια, ο McDonald ειναι εξαιρετικός και βγάζει και αρκετό συναίσθημα. Κιθαριστικά επίσης το συγκρότημα τα πάει αρκετά καλά, με το δίσκο να διαθέτει κοφτερά riff και όπου χρειάζεται υπάρχουν σπουδαία τεχνικά solo. Εκεί που υστερούν λίγο είναι στο θέμα των drum, χωρίς να υπάρχει κάποιο φοβερό θέμα, το παίξιμο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και επίσης θα μπορούσε να είναι πιο έντονο. Πιστεύω ότι ένας καλός drummer θα τους ανεβάσει και άλλο (αυτή τη στιγμή η θέση είναι κενή στους Innasanatorium). Τέλος η παραγωγή παίρνει άριστα αφού και ο ήχος είναι καθαρός και έχει αρκετό όγκο.

Θεωρώ ότι το “Odyssey of the Mind” είναι ένα δυνατό ντεμπούτο και οι Innasanatorium μια μπάντα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον. Έχουν καταφέρει να συνδυάσουν αρμονικά τις πολλές επιρροές τους, χωρίς να αντιγράφουν και το album προσφέρεται για ποιοτικό κοπάνημα. Ότι πρέπει για έντονες καλοκαιρινές νύχτες.

Facebook: https://www.facebook.com/innasanatorium

433

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.