HOMO SAPIENS: Νέο single / video από το επερχόμενο album

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Αθηναίοι rockers Homo Sapiens λίγους μήνες μετά το single “All Roads Are For Us” το οποίο θα περιλαμβάνεται στο νέο τους album “Rebirth”, σας παρουσιάζουν το video για το ομότιτλο track. Το album θα κυκλοφορήσει στις 2022 μέσω της Ikaros Records. Mπορείτε να παρακολουθήσετε το video παρακάτω:

Η παραγωγή και η φιλμογραφία του video έγιναν από τα μέλη της μπάντας.

Πληροφορίες για το νέο album

Το “Rebirth” ηχογραφήθηκε στο studio των Homo Sapiens, στην Αθήνα και την ηχοληψία έκανε ο τραγουδιστής της μπάντας Παντελής Γρεβενίτης.

Η μίξη των κομματιών έγινε συνολικά από την μπάντα και για το mastering είναι υπεύθυνος ο Νίκος Πουλάκης (Ms Tick productions).

Το artwork είναι μια δημιουργία του Σίμου Νομίδη (aka Breaking Moves).

Η tracklist του “Rebirth”:

  1. Alone
  2. Rebirth
  3. All Roads are for Us
  4. Night
  5. Wolves
  6. Just Arrived
  7. Road
  8. Different Tongue

Οι Homo Sapiens είναι οι:
Παντελής Γρεβενίτης – φωνητικά
Μιχάλης Γεωργουδάκης – μπάσο
Mανώλης Τσάφος – κιθάρες
Μιχάλης Τσάφος – drums

Λίγα λόγια για τους Homo Sapiens

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και μετά από μία σειρά από συναυλίες, πρόβες και αναζητήσεις, ήταν πλέον ώριμες οι συνθήκες ώστε οι Homo Sapiens να εκφράσουν την άποψή τους μέσα από τις δικές τους συνθέσεις.

Η μπάντα που απαρτιζόταν απο τους Μπάμπη Χινκιάμη στα φωνητικά, τον Mανώλη Τσάφο στις κιθάρες, τον Μιχάλη Γεωργουδάκη στο μπάσο και τον Μιχάλη Τσάφο στα τύμπανα κάνει το δισκογραφικό της ντεμπούτο μέσα από την συλλογή “Rock n’ Roll Βοήθειες ΙΙ” που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Δημητράκας, με το τραγούδι “Κόκκινο”.

Λίγους μήνες μετά, το 1995, κυκλοφορούν το 7” single “Εικόνες από Κόσμο Θαυμαστό” από την Wipe Out Records.

Στο διάστημα αυτό η μπάντα έκανε πληθώρα εμφανίσεων σε clubs και events, τόσο μόνη της όσο και ως μέρος του line up από σύνθετα event αλλά και ως support act σε γνωστά συγκροτήματα της εποχής. Έτσι μετά από εμφανίσεις με ονόματα όπως ο Βαγγέλης Γερμανός, οι Magic de Spell, οι Panx Romana, ο Μανώλης Φάμελος και οι Ποδηλάτες, οι Αέρα Πατέρα, τις μπάντες του “Μουσικού Συνεργείου ΙΙ” και πολλές άλλες, ήρθε η στιγμή του πρώτου album “Όνειρα και Εφιάλτες” (Wipe Out Records) το 1997.

Στα μέσα του 1998 είναι ώριμο πλέον, το υλικό για την κυκλοφορία του δεύτερου album και μετά από το support live με τα Υπόγεια Ρεύματα στο θρυλικό “Αν Club”, τους προτάθηκε από τον Κώστα Παρίση να αναλάβει την παραγωγή του. Κυκλοφόρησε το 1999 με αλλαγή στο όνομα της μπαντας, από Homo Sapiens σε “Σταγόνες Καπνού” με τον τίτλο “Είδα” (Wipe Out Records). Μετά την κυκλοφορία, η μπάντα συνέχισε τις εμφανίσεις της για περίπου δυο χρόνια και μετά υπήρξε μία παύση η οποία διήρκησε δέκα χρόνια.

Το 2010 ξαναβρέθηκαν τα μέλη και συνέχισαν την δημιουργική τους προσπάθεια μέσα από το πρίσμα της ωριμότητας και των εμπειριών που μεσολάβησαν. Αποτέλεσμα ήταν η στροφή στον αγγλικό στίχο, καθώς αυτό απελευθέρωσε τις μουσικές επιρροές των μουσικών. Έτσι βρήκε κοινό τόπο ο απόηχος του Stevie Ray Vaughn, του Eric Clapton, των Bauhaus, του Rory Galagher, των Metallica και των U2, των Iron Maiden, των Joy Division, των Pink Floyd, των Cream και των Ramones.

Ωστόσο οι περιστάσεις οδήγησαν στην αποχώρηση του τραγουδιστή Μπάμπη Χινκιάμη. Τότε ο Παντελής Γρεβενίτης ανέλαβε τα φωνητικά της μπάντας φέρνοντας τον δικό του αέρα, μουσικές εμπειρίες και επιρροές όπως των Ronnie James Dio, David Coverdale και Paul Rodgers, οπότε και ολοκληρώθηκε το υλικό του νέου album με τίτλο “Rebirth”.

Δισκογραφία των Homo Sapiens
1995: Single “Κόκκινο” στην compilation “Rock n’ Roll Βοήθειες ΙΙ”
1995: 7” single “Εικόνες από Κόσμο Θαυμαστό” (Wipe Out Records)
1997: Debut LP “Όνειρα και Εφιάλτες” (Wipe Out Records)
1999: (ως Σταγόνες Καπνού) LP “Είδα” (Wipe Out Records)
2022: “Rebirth” (Ikaros Records)

Σύνδεσμοι επικοινωνίας με τους Homo Sapiens:
Facebook: https://www.facebook.com/hsapiensgr
Instagram: https://www.instagram.com/homo__sapiens__band__greece/
Twitter: https://twitter.com/BandHomoSapiens
Email: homosapiens.bandgr@gmail.com

To νέο album “Rebirth” θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022 μέσω της Ikaros Records. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την δισκογραφική εταιρεία και την ομάδα παραγωγής Ms Tick Productions.

Facebook: https://www.facebook.com/Ikarosrecord/
https://www.facebook.com/Ms-Tick-179322760425798
Site: http://www.ikarosrecords.gr/
Email: lefterisfytas@ikarosrecords.gr
pr@ikarosrecords.gr

566