GOD IN A CONE: “2020 Hopes”

ALBUM

Είδος: Experimental Rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: Καλοκαίρι του 2020


Επαναφορά και για το πειραματικό project των God In A Cone με το νέο, 8ο album τους “2020 Hopes”.

Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν για το δημιουργικότατο ντουέτο (Νίκος Μαρίνος και Δημήτρης Ντελλής) οι οποίοι δημιούργησαν επτά υπέροχα albums τη διετία 2018 – 2019. Και ίσως η έκπληξη είναι το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το νέο “2020 Hopes” για το οποίο γίνεται αυτή η αναφορά.

Ο προσανατολισμός του σχήματος δεν έχει αλλάξει. Ο συνθετικός νους του Νίκου Μαρίνου συνεχίζει με την ίδια λογική (ή μπορείς να πεις και “παραλογισμό”) να δημιουργεί μουσική η οποία εκτείνεται σε μια ευρύτατη στυλιστική γκάμα με θαυμάσια αποτελέσματα για μια ακόμη φορά. Φυσικό trademark του project το στοιχείο της έκπληξης, με εντελώς “διεστραμμένες” μίξεις ετερόκλητων ηχοτοπίων μέσα σε κάθε κομμάτι, απρόβλεπτες συνθέσεις με υψηλότατο ενδιαφέρον που πηγάζει από αυτή την αιτία, με πιασάρικα θέματα να συμπλέκονται γεφυρώνοντας όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής που άκμασαν κυρίως στα mid ’80s to mid ’90s, κομμάτια με ζωντάνια και ενθουσιασμό.

Εισαγωγή με …black metal! Primitive, σκληρό, πατρογονικό black που παραπέμπει καρφί στις αρχές των ’90s, ο “Αγέρωχος” είναι ένα κομμάτι που αποτελεί μια αλλόκοτα δοσμένη εκκλησιαστική λειτουργία (με κρητικό επίλογο – τι να λέμε!) και αμέσως καταλαβαίνει ο ακροατής ότι για μια ακόμη φορά οι δημιουργοί ήρθαν για να τον τρελάνουν με την ευρήτητα των εκφραστικών οδών τους. Από εκεί και πέρα έχουμε προσεγγίσεις στα χωράφια του trip hop (“2020 Hopes” με εξαιρετικό ρεφρέν και “μετσοβίτικο” solo όπως και το “Mamanian The Vigilante” το οποίο είναι κατά βάση ένα electronic pop Kraftwerk-ικό κομμάτι), hard rock στο ύφος των Scorpions και όλης της U.S. hard rock 80’s δεκαετίας (“We Must Stay Strong”) και ένα αρκετά μεγάλο μέρος σχετικά “σύγχρονης” μουσικής που η βάση της είναι οι Paradise Lost οι οποίοι αλληλεπιδρούν είτε με τους Sisters Of Mercy (“Living Death”) είτε με τους Alice In Chains (“Exiled in my Cone” / “New Void, Time Zero”).

Για μια ακόμη φορά λοιπόν μια άρτια δημιουργία η οποία συνίσταται ακροάσεως από όλους τους ακροατές του ευρύτερου πειραματικού rock. Πράξεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα αλλά όχι ανέμελων ακροάσεων μιας και τα τραγούδια έχουν να δώσουν πολλά καλλιτεχνικά προϊόντα. Τσεκάρεις το “2020 Hopes” και κρίνεις φίλε αναγνώστη αν και προσωπικά θεωρώ ότι είναι αδύνατον να μην τους συμπαθήσεις ανατρέχοντας παράλληλα και σε όλη την υπόλοιπη δισκογραφία τους.

Facebook: https://www.facebook.com/godinacone/

493

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.