FUGITIVE: “Maniac”

EP

Είδος: Hardcore / Thrash Metal
Εταιρεία: 20 Buck Spin
Ημ. Κυκλοφορίας: 28 Απριλίου 2023

Οι Fugitive γεννήθηκαν εν μέρει από τις στάχτες των Power Trip, έπειτα από το άκρως θλιβερό γεγονός του πρόωρου θανάτου του frontman του Riley Gale. Και λέω “εν μέρει” γιατί νομίζω πως κάπου κάπως θα γινόταν αυτή η κυκλοφορία. Γιατί δεν είναι απλά μια συνέχιση στο ύφος των Power Trip. Είναι σίγουρα πάντως η μουσική μετάβαση του Blake Ibanez στην επόμενη μέρα, ύστερα από ένα τόσο καθοριστικό γεγονός.

Ο Blake λοιπόν, η riff-λοκομοτίβα των Power Trip, πιάνει και πάλι την κιθάρα του (που δεν είναι Ibanez αλλά Jackson), της χαμηλώνει το κούρδισμα κατά έναν τόνο, και μας δίνει, σε συνεργασία με άλλα καλόπαιδα από Skourge, Creeping Death και Impalers, τέσσερα νέα κομμάτια σπαζοκόκκαλου, αυχενοθραυστικού, hardcore/thrash/crossover. Σκεφτείτε μια μίξη από παλιό καλό bay area thrash, μαζί με Suicidal εποχής “How Will I Laugh Tomorrow…”, λίγο Obituary, λίγο παλιούς Corrosion Of Conformity, μια καλή δόση Pantera (Texas είσαι για!) και όλα αυτά με πιο βαριές κιθάρες. Q: Πόσο καλο;; A: Πολύ!

Το “Maniac” είναι γεμάτο ριφάρες -το ιερό δισκοπότηρο του metal- και είναι θεόσφιχτο σαν δύο πολύ γυμνασμένα κωλομέρια! Groove-άρει ανελέητα, προκαλεί εκρήξεις headbanging και προσκαλεί σε λίγη good friendly violent fun. Και αφού παρέλθουν τα τέσσερά tracks του ΕΡ, σκάει στο τέλος και μια διασκευή στο “Raise The Dead” των Bathory και δίνουμε τα ρέστα μας κανονικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι με εξέπληξε πολύ θετικά η επιλογή αυτής της διασκευής. Όχι ότι δεν ήμουν σίγουρος ότι τους αρέσουν οι Bathory, αλλά επειδή θα περίμενε ενδεχομένως κανείς κάτι πιο κοντά στα προαναφερθέντα, στις πιο ξεκάθαρες επιρροές τους. Το “Raise The Dead”, έτσι όπως είναι κι αυτό groove-άτο με έναν ιδιαίτερο old school τρόπο, αποτελεί ένα πολύ ωραίο κλείσιμο σε ένα πολύ καλό ΕΡ, με το οποίο οι Fugitive έχουν καταφέρει να μας κάνουν να αναμένουμε για full-length κυκλοφορία asap. Φτιαχτήκαμε πάλι.

Bandcamp: https://20buckspin.bandcamp.com/album/maniac
Facebook: https://www.facebook.com/fugitivetx
Instagram: https://www.instagram.com/fugitive_tx

268

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.