FLUISTERAARS: “Gegrepen Door de Geest der Zielsontluiking”

ALBUM

Είδος: Psychedelic Black Metal
Δισκογραφική: Eisenwald Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 27 Αυγούστου 2021

Το πρόβλημα με συγκροτήματα όπως οι Fluisteraars είναι πως λες τόσα πολλά καλά λόγια για αυτούς που κάποια στιγμή όσ@ σε διαβάζουν αρχίζουν να αναρωτιούνται κατά πόσο είναι τόσο γαμάτο γκρουπ ή απλά είσαι προκατειλημμένος. Δύο συνεχόμενα έτη, δύο κυκλοφορίες από τα καλύτερα black metal άλμπουμ της χρονιάς μπακ του μπακ; Τι να κάνουμε, είναι απλά τόσο καλοί.

Το “Gegrepen Door de Geest der Zielsontluiking” (φτου) λοιπόν έρχεται να δέσει κατευθείαν στον αντίποδα του περσινού, αριστουργηματικού “Bloem”, με τους Ολλανδούς να παραμένουν ψυχεδελικοί και προοδευτικοί αλλά με διαφορετικό τρόπο. Εκεί που το “Bloem” ήταν λουλουδάτο, χρωματιστό (ναι, για μαυρομέταλλο μιλάμε, γίνεται και αυτό) και με εμφανείς prog επιρροές και ενορχηστρώσεις, η νέα κυκλοφορία είναι ασπρόμαυρη, λιτή και με μπόλικο λοξοκοίτασμα σε kraut rock και post rock φόρμες, με τα πλήκτρα να λείπουν και στη θέση τους να έχουμε αλυσίδες από riff, σιδηροδρομικές συνθέσεις και σκόρπιες κραυγές. 3 κομμάτια όλα κι όλα, με το “Verscheuring in de schemering” που κλείνει το δίσκο να κτυπάει 20λεπτο σε διάρκεια, χωρίς να κουράζουν πουθενά και αφήνοντας σε να ζητάς κι άλλο, που είναι το μόνο μελανό σημείο του δίσκου κατ’ εμέ, η απότομη προσγείωση μετά από ένα ταξίδι που θέλεις να κρατήσει κι άλλο.

Κατά τα άλλα τα είπα στην αρχή, και πάλι από τα καλύτερα της χρονιάς, αριστούργημα, ακόμα μια φορά αναρωτιέμαι τι σκατά έχει το νερό στην Ολλανδία και μια διευρυμένη παρέα βγάζει 3-4 δισκάρες το χρόνο κλπ. Όσ@ ξέρετε τι παίζει με την εν λόγω σκηνή ξέρετε και να το τσιμπήσετε άφοβα, όσ@ δεν, να ένας ιδανικός δίσκος να ξεκινήσει η γνωριμία σας.

Facebook: https://www.facebook.com/Fluisteraars
Bandcamp: https://fluisteraars.bandcamp.com/

522

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.