DEAF RADIO: “Arsenal of Hope”

ALBUM

Είδος: Alternative rock
Εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 11 Νοεμβρίου 2022

Θυμάμαι σαν τώρα, την περίοδο που κυκλοφορούσε το ντεμπούτο των Deaf Radio, “Alarm” που με είχε γεμίσει με ελπίδα για την πορεία του rock στη χώρα μας και με είχαν ενθουσιάσει όταν τους είδα ζωντανά στο six dogs για το release show του, όπου με ανάγκασαν να ψωνίσω το βινύλιο.

Τώρα, επιστρέφουν για τρίτη φορά δισκογραφικά με ένα οπλοστάσιο ελπίδας. Και τι όμορφη ελπίδα είναι αυτή! Ο καθιερωμένος συνδυασμός QOTSA-Joy Division έχει παραμεριστεί κάπως και κάτι πιο σημερινό, κάτι πιο ευρύ έχει πάρει τη θέση του. Μια δροσερή ανάσα Depeche Mode κάνει το σύνολο να μοιάζει ως μια νέα επιλογή για κάποιον που θέλει να ακούσει μουσική του σήμερα, με εμφανείς παραπομπές στο χθες και όπως λένε και οι ίδιοι έρχονται με new wave/post disco revival διάθεση, ενώ παράλληλα κάποιοι θα εντοπίσουν σημεία που θα ικανοποιήσουν τα gothic γούστα τους.

Κάποια κομμάτια (“Quicksand”) με κάνουν να σκέφτομαι τους Arctic Monkeys των τελευταίων δίσκων, κάποια άλλα τους The Killers στα δυνατά τους, κάποια άλλα (“In This War”) φέρουν το σήμα κατατεθέν της νέας προσωπικότητας της μπάντας και το “Arsenal of Hope” είναι ένα άνοιγμα φτερών ισομήκης με εκείνο του περήφανου κρητικού σταυραετού.

Ηλεκτρονικά στοιχεία κάνουν τους Deaf Radio πιο χορευτικούς από ποτέ και πλέον μπορεί να πει κανείς πως στόχος τους είναι τα άστρα, αρκεί να μην κλειστούν στα στενά όρια της εγχώριας περιορισμένης αγοράς ακροατών. Είτε στα δυνατά τους, είτε στα ήρεμα τους, οι Deaf Radio του “Arsenal of Hope” είναι ικανοί να σε συγκινήσουν, αρκεί να εμπιστευτείς την καλά δουλεμένη, αλλά καθόλα ειλικρινή τους προσπάθεια.

Εξαιρετική παραγωγή που έχουν φέρει σε πέρας οι ίδιοι με τη βοήθεια του κιθαρίστα των Planet of Zeus, Στέλιου Προβή, σε ηχητικό σχεδιασμό του Μάριου Νάρη, ηχογράφηση Γρηγόρη Μάγου και μίξη Ηρακλή Βλαχάκη, με τον John Davis να έχει το έλεγχο του mastering. Ο ήχος είναι μαγευτικός, σε απόλυτη ισορροπία του πριν και του τώρα, ενώ και ενορχηστρωτικά τα πράγματα βρίσκονται στα ψηλά ράφια.

Οι Deaf Radio βγαίνουν από το τέλμα που κανείς δεν είχε εντοπίσει πως είχαν παγιδευτεί και βγαίνουν αλώβητοι, δίνοντας την ελπίδα πως το δέντρο του υπέροχου εξωφύλλου θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Μια απρόσμενη κυκλοφορία που αλλάζει σελίδα/επίπεδο/χώρο για τους ίδιους και γεμίζει εμένα προσωπικά με προσδοκίες. Παίρνουν ένα μουσικό ρίσκο που πρέπει να ακολουθηθεί από άλλα μεγαλύτερα ενδεχομένως για να έχει αποτέλεσμα και σε βάθος χρόνου για τους ίδιους τους μουσικούς.

Αν και υποστηρίζω τη Liverpool, το “Arsenal of Hope” κερδίζει την εξέδρα ξεκάθαρα τώρα.

Official Site: https://deafradioband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/deafradioband
Instagram: https://www.instagram.com/deaf.radio/
Bandcamp: https://deafradio.bandcamp.com/

434

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.