ANTHRAX: “XL”

LIVE ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Thrash Metal
Δισκογραφική: Megaforce / Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 15 Ιουλίου 2022

Έχω αναφέρει πολλές φορές το πλήγμα που επέφερε σε κάθε τομέα κοινωνικής δραστηριότητας, έτσι και στον καλλιτεχνικό, ο “σουρεαλισμός” της πανδημίας του covid στην καθημερινότητα. Και το μεγάλο θέμα που προέκυψε στην επικοινωνία κάθε μπάντας με το κοινό της μέσω live εμφανίσεων, κάτι που άγγιξε τα όρια του ανέφικτου. H γνωστή πλέον τακτική που ακολουθήθηκε ήταν οι ψηφιακές live κυκλοφορίες για να κρατηθούν κάποια μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, κάτι που αποδείχθηκε από την πληθώρα ανάλογων αποπείρων που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 2 χρόνια, ανεξαρτήτως φάσματος ήχου και style.

Μια τέτοια κίνηση είναι και το “XL” των Anthrax, των Αμερικανών θρύλων του thrash metal, οι οποίοι πραγματοποίησαν το 2021 ένα livestream στο studio / stage The Den, γιορτάζοντας ταυτόχρονα τα 40 χρόνια από την ίδρυσή τους με ένα πακέτο που περιέχει πάνω από 2,5 ώρες μουσικής και σκηνές από τις πρόβες της μπάντας καθώς και ένα απόσπασμα από δηλώσεις του Scott Ian σχετικά με τις στιγμές που καθόρισαν την πορεία της μπάντας.

Με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι άκρως ικανοποιητική, οι γερόλυκοι πλέον metallers απλώνουν έναν καμβά με τα σπουδαιότερα κομμάτια τους, ένα χορταστικότατο σύνολο που θεωρητικά φαντάζει άκρως ικανοποιητικό για τους φίλους τους. Τεχνικώς αναμενόμενα επικρατεί τελειότητα, ο ήχος είναι ολοκάθαρος και ίσως και καλύτερος από τις studio version των album με δεδομένο την τεχνολογική εξέλιξη της παραγωγής σε σχέση με τις studio versions. Η μπάντα αλάνθαστη φυσικά και με τον Belladona να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια (προς τιμήν της ομάδας παραγωγής που δεν “λειαίνει” σε κανένα σημείο την φυσική φθορά του λαρυγγιού του) οι Anthrax “ξερνάνε” όλους σχεδόν τους ύμνους που τους καθιέρωσαν στο πάνθεον του metal. “Caught In A Mosh”, “I Am The Law”, “Antisocial” (φυσικά), “Skeletons In The Closet”, “Bring The Noise” και επίλογος με το στανταράκι “Among The Living”, εχέγγυα διασκέδασης για τον ακροατή.

Σαν κάθε ανάλογη απόπειρα, η αγορά του “XL” δεν είναι εκ των ουκ άνευ αν και σίγουρα αποτελεί μια αξιοπρεπέστατη προσπάθεια να μείνει το όνομα των Anthrax στην (εμπορική) επικαιρότητα. 2,5 ώρες γιουρούσικης thrash metal μουσικής από μια καθιερωμένη μπάντα που δεν έχει να αποδείξει κάτι στο ακροατήριο. Από εκεί και πέρα είναι θέμα υποστήριξης (και φυσικά και τσέπης) φίλε ακροατή. Όπως πάντα σε ανάλογες κυκλοφορίες, προτείνεται μεν, δεν επιβάλλεται δε.

Facebook: https://www.facebook.com/anthrax
Official page: https://www.anthrax.com/

639

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.