NECROPHAGIA: “Moribundis Grim”

ALBUM

Είδος: Death metal
Εταιρεία: Time to Kill Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Μαΐου 2024

Οι θρυλικοί Necrophagia, ένα από τα πρωτοπόρα συγκροτήματα του death metal των αρχών της δεκαετίας του ’80, επανέρχονται δυναμικά με το “Moribundis Grim”. Το άλμπουμ σηματοδοτεί ένα συγκλονιστικό τελευταίο κεφάλαιο, αναδεικνύοντας τις τελευταίες ηχογραφήσεις του frontman Killjoy και τιμώντας την κληρονομιά του συγκροτήματος.

Οι Necrophagia έχουν μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του death metal. Μαζί με τους Possessed και τους Death, θεωρούνται από τα ιδρυτικά συγκροτήματα του είδους. Ο “Νονός του Gore Metal”, Killjoy, δημιούργησε τους Necrophagia στα τέλη του 1983, και το ντεμπούτο τους “Season of the Dead” το 1987 άφησε ένα βαθύ σημάδι στην underground death metal σκηνή. Παρά τις αλλαγές στην σύνθεση, οι Necrophagia συνέχισαν να δημιουργούν μουσική με άλμπουμ τα οποία ενσωμάτωναν στοιχεία πειραματισμού αλλά και επιρροές vintage τρόμου. Το “WhiteWorm Cathedral” του 2014 αποτέλεσε την τελευταία τους προσφορά, καθώς ο Killjoy έφυγε από τη ζωή το 2018.Το “Moribundis Grim” έρχεται ως ένα γλυκόπικρο φινάλε. Το άλμπουμ εμπεριέχει τις τελευταίες ηχογραφήσεις του Killjoy και αποτελεί μια μαρτυρία για την καλλιτεχνική του δύναμη και την ακλόνητη επιρροή των Necrophagia. Με τη βοήθεια θρύλων του death metal όπως ο John McEntee (Incantation), το άλμπουμ σαν ένα μνημείο για τον Killjoy και της διαχρονικής κληρονομιάς της μπάντας.Ο ήχος του “Moribundis Grim” αντηχεί το κλασικό death metal των Necrophagia. Ακατέργαστες κιθάρες, δυνατά τύμπανα και τα φωνητικά του Killjoy δημιουργούν μια πιστή αναβίωση των ριζών του συγκροτήματος. Το τραγούδι που δίνει τον τίτλο στην κυκλοφορία βρυχάται με αδάμαστη ωμότητα, ενώ το άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης επαναδιασκευασμένα κλασικά κομμάτια και μια διασκευή των Samhain, αποτίοντας φόρο τιμής στις πρώτες τους επιρροές.

Το “Moribundis Grim” αποτελεί όχι μόνο ένα συγκινητικό αντίο, αλλά και μια υπενθύμιση της μακροχρόνιας επιρροής των Necrophagia στο death metal. Είναι απαραίτητο για κάθε συλλογή δίσκων ενός λάτρη του είδους αλλά και για εκείνους που αναγνωρίζουν την τεράστια συνεισφορά του συγκροτήματος στη διαμόρφωση της ακραίας μουσικής. Οι Necrophagia μπορεί να σιγούν, αλλά η ωμή τους ενέργεια και η ζοφερή τους γοητεία θα εξακολουθούν να αντηχούν για τις επόμενες γενιές.

Facebook: https://www.facebook.com/NecrophagiaOfficial/
Instagram: https://www.instagram.com/necrophagiaofficial/

221

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 42 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.