ΑΝΩΜΑΛΑ ΡΙΜΜΑΤΑ: “Έρχεται Χάος”

ALBUM

Είδος : Punk
Εταιρεία : Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 10 Ιουλίου 2021

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ο ελληνικός punk ήχος, εκ’αξιώματος, αποτελεί “μοναδικός”, όπως κάθε σκηνή από το σωτήριο έτος του ‘77 μέχρι τώρα, έτσι και εμείς φτιάξαμε το δικό μας ηχόχρωμα. Το θες λίγο πιο σκοτεινό, λίγο πιο αστικά μίζερο, παραμένει αυτό που είναι. Στα ίδια κύματα κινείται και η νέα δουλειά των Ανώμαλα Ρίμματα, καραθυμίζοντας με την πολύ καλή έννοια τα 80ς, έτσι κι αλλιώς οι άνθρωποι παιδιά των 80ς είναι. Ο Σωτήρης Θεοχάρης (Αδιέξοδο, Σπυριδούλα, Νο Mind, ANFO, Ηχογλυκαιμία) σε main vocals/bass, η Νάντια Λυριτζή (ANFO, One Block Society, Tension Horror, GRAMM ELEVEN) κιθάρα, δεύτερα φωνητικά και ο drummer ο Φώτης Μεγαλούδης (Surface, The Illusion Fades) που συνδέουν ένα πολύ καλό τρίο μουσικής, δεν έκαναν κάτι πρωτότυπο, αλλά παίξαν ελληνικά 80ς έτσι όπως έπρεπε να το κάνουν.

Πάμε στην ουσία. Έχουμε 10 τραγούδια, οργή για την κοινωνική κατάσταση των τελευταίων χρόνων του covid και όποιο πολιτικό τεκταινόμενο έφερε στην επιφάνεια. Μην κοροϊδευόμαστε
δεν ζούμε σε έναν όμορφο κόσμο και τα Ανώμαλα Ρίμματα ήρθαν να μας το θυμίσουν και η “Αγέλη των καθαρμάτων” έρχεται να μας θυμίσει όλα τα παραπάνω, αλλά και με έναν παραδοσιακό τρόπο αντιμετώπισης τους, ενώ το “Κουκούλι” μία πιο ποιητική προσπάθεια να μας πει άμα θα είμαστε “Ξυράφι ή πεταλούδα”, η “Μηχανή” μας παίρνει και μας πάει στην αλλοτρίωση του ίδιου μας του εαυτού και πως βάζουμε την “μηχανή” να αντικαθιστά τις ανθρώπινες σχέσεις και λειτουργίες μας, ενώ το “Τριβείο” σε μία πολύ καλή μεταφορά μιλάει για το πως διαμορφώνονται οι απόψεις και πως σε “τρίβουν” σε ένα εθνο-πατριωτικό αφήγημα που πρέπει να “μάθεις” την “¨σωστή πλευρά” της ιστορίας ώστε να γίνεις καλός καταναλωτής πατριώτης.

Overall : Δεν μιλάμε για τον δίσκο που γέννησε κάτι νέο αλλά έπαιξε κάτι παλιό πολύ καλά, όσοι μας αρέσουν τα 80ς ελληνικά πανκ αυτός ο δίσκος είναι για μας, όσοι δεν σας αρέσουν με τις υγείες σας…

facebook : https://www.facebook.com/anomala.rimmata
bandcamp : https://anomala-rimmata.bandcamp.com/
instagram : https://www.instagram.com/anomala_rimmata/
youtube : https://www.youtube.com/channel/UCqJyRvuNiUsvRRN0KWep5Uw

1453

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 29 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.