ACRES: “Burning Throne”

ALBUM

Είδος: Emocore/post rock
Εταιρεία: A Wolf At Your Door
Ημερ. κυκλοφορίας: 3 Μαρτίου 2023

Από το Portsmouth της Αγγλίας μας έρχονται οι Acres (δεν φαίνεται να έχουν άκρες πάντως) και προσπαθούν να φτιάξουν κάτι διαφορετικό μουσικά.

Όντας κομμάτι της emocore/post hardcore σκηνής εμφανίστηκαν το 2019 με το ντεμπούτο τους “Lonely World” και προσπάθησαν πάνω σε shoegaze μοτίβο να πατήσουν την παρακαταθήκη σχημάτων όπως οι Boysetsfire.

Η αλήθεια είναι πως η προσπάθεια τους ήταν αξιόλογη και θα περίμενε κανείς πως η δεύτερή τους δουλειά θα είναι ακόμη καλύτερη.

Στο “Burning Throne” λοιπόν, η ποστροκίλα έχει επικρατήσει, η αγριάδα και τα ξεσπάσματα έχουν ατονήσει, αλλά το ξεκίνημα με το “Nothing” είναι ιδανικό. Από κει και έπειτα φαίνεται να μπαίνει μπρος το συναίσθημα (emo) και το album κάνει αρκετές κοιλιές σε ένταση που δίνει την εντύπωση έλλειψης ισορροπίας. Η παραγωγή είναι πολύ καλή όμως, και οι αρκετές όμορφες μελωδίες τους λάμπουν όταν βρουν την ευκαιρία.

Τελικά φαίνεται πως το πρόβλημα είναι ότι οι Acres δεν έχουν βρει τη χρυσή τομή μεταξύ των δυο κόσμων που θέλουν να ενώσουν και παρόλο που εμφανίζονται και κάποιες επιρροές Deftones, το “Burning Throne” δεν καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον μου αμείωτο.

Δυστυχώς είναι λίγα εκείνα που μου μένουν στο τέλος και λογικά θα ξεχάσω γρήγορα της απανωτές ακροάσεις.

Ίσως την επόμενη φορά.

Facebook: https://www.facebook.com/acresuk/

387

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.