MANDRAGORA: “First Attack” EP

Μια πεντάδα απολιθωμάτων από το εξωτικό Περού (το ξέρω ότι γίνεται της πρώην μου από βουνά εκεί ρε Κοσμοπολίτη, αλλά είπα να το παίξω τηλεμαλάκας, αμάν με την τυπολατρεία σου), είναι οι Mandragora και το “First Attack”, είναι ένα EP δυο τραγουδιών, ποτισμένα στο πνεύμα του 80’s NWOBHM/ pure heavy metal.

Παλιακό (πιο πολύ, ψοφάς) heavy, με το “Lady In Black” να είναι ραμμένο στα μέτρα των Accept και το “Snakebite” ντάλε-κουάλε των Saxon. Αρκετά καλά τραγουδάκια και τα δυο, με μόνο επίμαχο σημείο τα φωνητικά του Fatima Natthammer, που μου θύμισαν τον Kai Hansen με χρόνια φαρυγγίτιδα ή και τον Lizzy Borden με πιασμένα τ’ αρχιδάκια του σε μέγγενη. Εν ολίγοις, ή τα λατρεύεις ή τα μισείς.

Ανεξάρτητα από τη φωνητική απόδοση, οι Mandragora ξεπαρθενιάζονται στην παγκόσμια σκηνή με ένα αρκετά ελπιδοφόρο πρώτο δείγμα. Αν διορθώσουν τις ατέλειες τους (άμεσα για αφαίρεση αμυγδαλών και κρεατακίων, αύριο λέμε, πρωί-πρωί), είναι ικανοί για αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Ίδωμεν…

494

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.