SOiL: “Whole”

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού έχουν την έδρα τους οι SOiL, οι οποίοι δεν είναι νέοι στο κουρμπέτι. Εμφανίστηκαν στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας, και πιο συγκεκριμένα το 2001 κάνοντας μεγάλο μπαμ με το album “Scars”, που έφερε τη μουσική τους σε εκατομμύρια αυτιά, μέσω της J Records, θυγατρικής του κολοσσού Sony.

Αν και δεν ήταν το ντεμπούτο τους, μιας που προηγήθηκε το 1999 το “Throttle Junkies”, ήταν εκείνο που τους έκανε διάσημους και έκανε τους Drowning Pool να προσλάβουν τον Ryan McCombs για αντικατάσταση του δεύτερου τους τραγουδιστή, Jason Jones. Εκείνος αφού ηχογράφησε 2 album με τους DP, γύρισε πίσω στο group που τον ανέδειξε και πήρε τη θέση του AJ Cavalier. Αλλαγή έγινε και στα drums, με τον Jon Wysocki (ex-Staind) και το αποτύπωμα του νέου line-up, ονομάζεται “Whole”.

Οι SOiL, όπως δείχνει και ο τίτλος του νέου album, είναι πάλι ολοκληρωμένοι, με έναν McCombs, σαφέστατα βελτιωμένο από την εμπειρία του με τους DP και έχοντας έναν πολύ καλό και καταξιωμένο τυμπανιστή στην ομάδα, δημιουργεί ένα δίσκο πνιγμένο μέσα στη γκρούβα και τα radio hits.

Ένας δίσκος που σε κάνει να αναπηδάς, συνοδεύοντας στο τραγούδι να κάνεις μανιασμένος headbanging.

Ο Tim King (μπάσο) κάνει φοβερό δίδυμο με τα τύμπανα του Wysocki δημιουργώντας εκπληκτικούς ρυθμούς και αληθινά, έψαξα να βρω ένα τραγούδι που να με κάνει να βαριέμαι. Δεν αναμασούν riffs και κάθε ένα track έχει δική του προσωπικότητα, ακολουθώντας βέβαια τον alternative metal δρόμο που χάραξαν μπάντες σαν τους Stone Sour.

“The Hate Song”, “Ugly”, “Amalgamation” είναι εκείνα που με ερέθισαν περισσότερο και βγάζω το cowboy hat μου για να καλωσορίσω και πάλι τους SOiL στα μεγάλα σαλόνια!

518

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.