DEVICE: “Device”

Ο David Draiman (η φωνή των Disturbed) προφανώς κατάλαβε πως η μπάντα του χρειαζόταν ένα διάλειμμα, οπότε εύλογα καταπιάστηκε με το νέο του project, ονόματι Device

Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί το “Device” δεν αποτελεί απλά το νέο album των Disturbed! Τα φωνητικά του David δεν παρεκκλίνουν από αυτά που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος (αυτά έχει άλλωστε, τι να κάνουμε;) και ενώ σε στιγμές καταλαβαίνεις τη διαφοροποίηση από τους Disturbed, στην πλειοψηφία του δίσκου θαρρείς πως ακούς το νέο τους πόνημα.

Εκεί που παίζεται όλο το παιχνίδι είναι στις ενδιαφέρουσες συμμετοχές. Η μπασάρα του Geezer Butler και τα φωνητικά του Serj Tankian, ανεβάζουν το “Out of Line” σε άλλο επίπεδο, η κιθάρα του Tom Morello δίνει ρυθμό στο “Opinion”, η συμμετοχή του M.Shadows (Avenged Sevenfold) δεν αλλάζει το “Haze”, αλλά κρατάει τα μπόσικα στα φωνητικά του David, ενώ ο Glenn Hughes φέρνει έναν άλλο αέρα στο επιλογικό “Through It All”. Ενδιαφέρουσα και η διασκευή στο “Close My Eyes Forever” (LIta Ford & Ozzy Osbourne), με την Lzzy Hale (Halestorm) να αναλαμβάνει τα γυναικεία μέρη.

Αυτό δε σημαίνει πως το “Device” στηρίζεται αποκλειστικά στους guest! Υπάρχουν κομμάτια όπως τα “You Think You Know”, “Vilify” και “War of Lies” που στέκονται μια χαρά από μόνα τους.

Το δια ταύτα θέλει τους Device να κυκλοφορούν ένα πολύ καλό album, περισσότερο industrial σε σχέση με τις δουλειές των Disturbed, αλλά με την ίδια μουσική ταυτότητα, κάτι που θα ευχαριστήσει μεν τους οπαδούς του βασικού σχήματος του Draiman, αλλά θα αφήσει αδιάφορους όσους ήθελαν να ακούσουν κάτι άλλο από αυτόν.

524

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.