IMMENSITY: “The Lonely Aquarelle”

Οι Immensity είναι μια εγχώρια μελωδική doom/death μπάντα που σχηματίστηκε το 2009 από τον Ανδρέα Κελέκη και συμμετέχουν σε αυτήν εξέχουσα μέλη από την Ελληνική σκηνή.

Συγκεκριμένα, απαρτίζεται από τους: Λεωνίδα Χατζημιχάλη (ex-Fatal Morgana, Equal Vector, Agnosia) στα φωνητικά, Γιάννη Φιλλιπαίο (Decemberance, Daylight Misery, ex Ritual Of The Black Sun) στα τύμπανα, Ανδρέα Κελέκη και Χρήστο Μαρκόπουλο στις κιθάρες, Γιώργο Κριθάρη (Fortress Under Siege) στο μπάσο και Maria Zvyagina (ex-Wine from Tears) στα πλήκτρα.

Σαν βόμβα έσκασε (μιας και τα παιδιά δούλεψαν κάτω από άκρα μυστικότητα) στην μικρή doom κοινότητά μας το συγκεκριμένο promo αφού από το πρώτο κιόλας άκουσμα, μας σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο και παράλληλα δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες.

Αν και περιέχει μόλις 2  κομμάτια (διάρκειας 19:42 λεπτών) είναι ικανά για να μας κάνουν να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται. Το “Adornment” με το οποίο αρχίζει το promo, είναι ένα πολύ ατμοσφαιρικό κομμάτι με εναλλαγές καθαρών-brutal φωνητικών και υπέροχες μελωδίες. Ξεκινά με εισαγωγή που θυμίζει Τhe Dreadful Hours (εδώ τρίβουμε τα χέρια μας) και μας μπάζει κατευθείαν στο κλίμα, ενώ μόλις μπαίνουν τα καθαρά φωνητικά (που μόνο θεϊκά μπορώ να τα χαρακτηρίσω) σε συνδυασμό με τις μελαγχολικές μελωδίες στις κιθάρες αρχίζουν οι πρώτες ανατριχίλες οι οποίες κρατούν ως το τέλος. Το “Eradicate” που ακολουθεί, κινείται σε πιο up tempo ρυθμούς και  εκτός από τα κύρια χαρακτηριστικά του doom/death διακρίνουμε φανερά και αρκετές prog πινελιές.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην εκπληκτική παραγωγή που δεν θάβει τα όργανα και που συναντάς μόνο σε full length δουλειές. Έχουμε λοιπόν ένα εξαιρετικό δείγμα μελωδικού doom/death που μας κάνει να ανυπομονούμε για την πρώτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία τους. Συστήνεται ανεπιφύλακτα στους φίλους των My Dying Bride, Saturnus, Swalow The Sun, Draconian, Opeth. Εύγε!


 

478