R.U.S.T: "Forged In The Fire Of Metal"

Οι R.U.S.T είναι μια επική heavy metal μπάντα από τη Κύπρο, διαθέτοντας όπως φαίνεται, τα “Iron Balls” ώστε να παίζει ένα κράμα επικού μετάλλου, σε μια εποχή που αυτό είναι άκρως παρεξηγήσιμο!

Οτιδήποτε ανατρέχει στο παρελθόν, είναι “true”, ή επικό, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να χλευαστεί να και χριστεί από ειδήμονες με πτυχία του χθες, ως “γραφικό” (τη μισώ αυτή τη λέξη!) και γελοίο!

Στη περίπτωση μας, οι συμπατριώτες μας τα κατάφεραν μια χαρά, αφού ξεπέρασαν τις όποιες δυσκολίες και δημιούργησαν ένα πολύ καλό epic ντεμπούτο, με ‘80s ήχο!

Αν και στην αρχή κοιτάζοντας το εξώφυλλο, διατρέχεις τον κίνδυνο να ολισθήσεις στα προαναφερθέντα στερεότυπα, πατώντας το play, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο. Χαίρομαι λοιπόν που το λέω, μιας και τα δέκα κομμάτια είναι άξια προσοχής! Ιδιαίτερα το “Queen of the Amazons”, είναι απλά κομματάρα, ίσως μάλιστα το highlight! Όχι πως τα “The Thunder Rolls”, “We are Rock ‘n Roll”, “Lady of the Lake”, πάνε πίσω!

Οι επιρροές από μπάντες όπως οι Manowar, Manilla Road, Warlord, Cirith Ungol, Iron Maiden, είναι εμφανής και με το παραπάνω, μάλιστα το συμβολάκι του συγκροτήματος, το οποίο σφυρηλατείται στη φωτιά, μοιάζει σαν ένα ανεστραμμένο “W” των Warlord!

Για εμένα οι R.U.S.T ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και αν και απειλήθηκε η ζωή μου στην αποκάλυψη της σημασίας του ονόματος τους (βλέπε Τάσος Καρονιάς), εγώ θα συνεχίσω τη διαδικασία ανακάλυψης του με κάθε κόστος, όπως και στο συνεχές άκουσμα του “Forged In The Fire Of Metal”!

Χαλαρά προτεινόμενο σε κάθε επικό!! Περιμένουμε συνέχεια παίδες!


396