MARIUS DANIELSEN: “Legend Of Valley Doom- Part II”

Η ιδέα ενός concept δίσκου, πάντα συναρπάζει τους οπαδούς του metal. Και ειδικά αν πρόκειται για μία τριλογία epic metal.

Τώρα, αν διαθέτει και κάποια συμφωνικά μέρη, αυτό το κάνει πιο ενδιαφέρον. Ο Marius Danielsen, καταφέρνει να συνδυάσει όλα αυτά τα στοιχεία, στο δεύτερο μέρος της τριλογίας του, “Legend Of Valley Doom- Part II”.

Πρόκειται για μία epic metal opera, με κεντρικό θέμα ένα φανταστικό θρύλο, το θρύλο του Valley Doom. Το πρώτο μέρος είχε βγει το 2015, και είχε προκαλέσει θετική εντύπωση στους κύκλους της μεταλλικής κοινότητας. Έπειτα από τρία χρόνια, είναι η σειρά του δεύτερου μέρους αυτής της τριλογίας, να ανεβάσει επίπεδο την epic metal opera του Marius Danielsen. 

Εξαιρετικές συνθέσεις, δυναμικά riffs και μαγικά σόλο, είναι τα κύρια συστατικά του άλμπουμ. Βάζεις στην εξίσωση και τις πολλές, σημαντικές guest εμφανίσεις σπουδαίων μουσικών της σκηνής της metal, και έχεις ένα αποτέλεσμα που σου κόβει την ανάσα. Μερικές από αυτές τις guest εμφανίσεις είναι, στα φωνητικά, Kai Hansen, Tim “Ripper” Owens, Mark Boals, Blaze Bayley, Olaf Hayer, Michelle Luppi, στις κιθάρες, Bruce Kulick, Matias Kupiainen, Jennifer Batten, Tom Naumann, Tracy G, Jens Ludwig, στο μπάσο, Jari Kainulainen, Barend Courbois, Magnus Rosen και στα τύμπανα ο γνωστός σε όλους μας, Vinnie Appice.

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας, έχει να κάνει με την ήττα των κατοίκων του Valley Doom και το θάνατο του βασιλιά Thorgan. Η εκδίωξη των κατοίκων του Valley Doom, τους κάνει να κινηθούν προς τις συμμαχικές τους φυλές, στο βασίλειο της Eunomia. Εκεί, ο βασιλιάς πολεμιστής, με τη βοήθεια του βασιλιά Eunotrian και του Arigo του σοφού, θα πρέπει να βρούνε έναν τρόπο να νικήσουν τον Άρχοντα του Σκότους. Τί πήγε στραβά στην προφητεία; Η απάντηση βρίσκεται στα βουνά Crystal…..

Το άλμπουμ ξεκινά με το χορωδιακό  instrumental, “King Thorgan’s Hymn”. Με την πρώτη νότα και την κορώνα του άλλοτε frontman των Judas Priest, Tim “Ripper” Owens, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κάτι αξιόλογο. Το “Rise Of The Dark Empire”, είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του άλμπουμ. Γρήγορος ρυθμός, εξαιρετικό σόλο και ευκολοχώνευτο ρεφρέν, συνθέτουν αυτό το κομμάτι του δίσκου. Το εισαγωγικό λογύδριο, με χορωδιακά μέρη, “Gates Of Eunomia”, δίνει τη σειρά του, σε μία από τις καλύτερες μπαλάντες, που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό, το “Tower Of Knowledge”. Ωραίοι στίχοι, τρομερό σόλο, για μία μαγική στιγμή του άλμπουμ.“Visions Of The Night” το επόμενο και επιστρέφουμε στο γρήγορο ρυθμό, με καταιγιστικά riffs. Το “Crystal Mountains”, αντικατοπτρίζει πλήρως το νόημα του άλμπουμ. Χορωδιακά μέρη, mid-tempo ρυθμός και γρήγορος ρυθμός, εναλλάσσονται με τέτοιο τρόπο, που σε κρατάει καθηλωμένο να ακούσεις τη συνέχεια του κομματιού αυτού. Η χαρακτηριστική φωνή του Blaze Bayley ακούγεται, και το “By The Dragon’s Breath”, κάνει την εμφάνισή του. Ένα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ, με ωραίο στίχο και ρεφρέν και εξαιρετικό σόλο.

Η ώρα να πέσουν οι τόνοι ήρθε, και το “Under The Silver Moon” ακούγεται. Μία ακόμη πολύ καλή μπαλάντα, με χορωδιακά μέρη και ωραίο σόλο. “Angel Of Light” το επόμενο, και επιστρέφουμε στον up-tempo ρυθμό. Γρήγορο, μελωδικό κομμάτι. Το “Princess Lariana’s Forest”, είναι το έτερο κομμάτι σήμα-κατατεθέν του άλμπουμ . Εναλλαγές χορωδιακών μερών, mid-tempo και γρήγορου ρυθμού, κάνουν την εμφάνισή τους και σε αυτό το κομμάτι. “Temple Of The Ancient God” το επόμενο, και πάλι πίσω στο γρήγορο, up-tempo ρυθμό. Το άλμπουμ κλείνει με το χορωδιακό outro, “We Stand Together”.

Πιο ευφυείς στίχοι και ενορχήστρωση που σου κόβει την ανάσα, σε ένα άλμπουμ must-have, για τους φίλους του είδους. Εγώ θα έλεγα ότι δεν πρέπει να λείπει από καμία δισκοθήκη, αλλά μπορεί και να ακουστώ λίγο υπερβολικός. Σίγουρα, μία ενδιαφέρουσα κυκλοφορία πάντως, στην οποία αξίζει να αφιερώσουμε το χρόνο μας. Ίσως η κυκλοφορία της χρονιάς, στο symphonic/epic/power metal. Αναμένουμε με ανυπομονησία, το τρίτο και τελευταίο μέρος αυτής της τριλογίας.

585

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.