Circus Caravan, Tuesday Nights (24/11/17) Hoxton

Έχει πάντα ενδιαφέρον να γνωρίζεις συγκροτήματα στα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα.

Τους Circus Caravan δεν τους ήξερα, αλλά την Παρασκευή που πέρασε, τους έμαθα (μουσικά) και με κέρδισαν με περισσή ευκολία. 

Αφορμή, το live presentation του πρώτου τους EP, που πραγματοποιήθηκε στο Hoxton, με opening act τις Tuesday Nights, σε μια βραδιά που στο μεγαλύτερο μέρος της θύμιζε γιορτή. Από τις 21:30 κιόλας που προσήλθε ο περισσότερος κόσμος, υπήρχε μια εύθυμη ατμόσφαιρα στο χώρο και πολλά χαμόγελα, σε αντίθεση με την κατά καιρούς βουβή αμηχανία και τους ανυπόμονους ψιθύρους που συντροφεύουν ανάλογα event που φέρουν αέρα “ήρθα για να βγάλω την υποχρέωση”. Όχι, την Παρασκευή υπήρχε όντως καλή διάθεση. 

Με το Hoxton γεμάτο, η all female band των Tuesday Nights (με την κατά τόπους προσθήκη αντρικών φωνητικών και το συνολικό αριθμό μελών/ συμμετεχόντων να φτάνει τους 9), ανέβηκε στην σκηνή κατά τις 22:15 και για περίπου 45 λεπτά ζέστανε ευχάριστα τους παρευρισκόμενους. 

Με μια σειρά από διασκευές, οι οποίες ξεκινούσαν από τους Evanescence και τους White Stripes κι έφταναν μέχρι τον Bruno Mars, τον Michael Jackson και την Amy Winehouse, έδειξαν την αγάπη τους για τη μουσική, και παρά το μικρό της ηλικίας τους, το οποίο προσέδιδε ενίοτε μια μικρή αμηχανία στις εκτελέσεις, έδειξαν πως το σχήμα είναι έτοιμο να χτίσει τις δικές του εμπειρίες, αποσπώντας δικαίως το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ύστερα από ένα διάλειμμα 10 λεπτών, οι Circus Caravan πήραν την σκυτάλη, όντας κι οι οικοδεσπότες της βραδιάς. Με το “Chapter 0” ανά χείρας, μας ταξίδεψαν για περίπου μια ώρα, παίζοντας δικά τους τραγούδια, αλλά και διασκευές σε σχήματα όπως Muse, Kings of Leon και Red Hot Chili Peppers, με τα φωνητικά του Αλέξη Λαγκαδίτη να αποτελούν το αδιαμφισβήτητο highlight της βραδιάς, φέρνοντας στο νου τον Matt Bellamy και τον Thom Yorke.

Πέρα όμως από τις εξαιρετικές ερμηνείες, το alternative rock κουιντέτο, παρουσιάστηκε δεμένο και καλοπροβαρισμένο, με τις συνθέσεις του “Chapter 0” να διαθέτουν έναν ημιθεατρικό και ρομαντικά σκοτεινό χαρακτήρα και τις σωστά επιλεγμένες διασκευές να αποδίδονται αρτιότατα και κοντά στο ηχητικό ποιόν της μπάντας. Ήταν τόσο καλή η απόδοση του σχήματος, που σε πολλές στιγμές ο κόσμος το κοιτούσε αποσβολωμένος, με την ώρα να περνά πολύ ευχάριστα. 

Λυρικοί, ταπεινοί και καθόλα αισθαντικοί, οι Circus Caravan απήλαυσαν πολλάκις το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων, με τη βραδιά να κλείνει όπως ακριβώς ξεκίνησε… με χαμόγελα και καλή διάθεση. Αν τους πετύχετε εκεί έξω, να τους τσεκάρετε, ενώ έχετε στο νου και τις Tuesday Nights, διότι είναι ικανές να μεταμορφώσουν μια χαλαρή Τρίτη σου σε σαββατόβραδο. 

464

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.