ELYSION

Ένας σημαντικός κύκλος live εμφανίσεων κλείνει την Παρασκευή! Οι Elysion, έχοντας αποσπάσει το χειροκρότημα σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα πραγματοποιήσουν μια ακόμη εμφάνιση στην Αθήνα, προτού μπουν στο studio και ηχογραφήσουν το διάδοχο του επιτυχημένου ντεμπούτου τους, “Silent Scream”. Ελάχιστες μέρες πριν τη συναυλία τους στο An, η Χριστιάνα (φωνητικά) μιλάει στο rockway για τις μέχρι τώρα εμπειρίες της μπάντας, το επερχόμενο live όπως και για το επόμενο βήμα του σχήματος.

Καλησπέρα Χριστιάνα! Πως πάνε οι ετοιμασίες για το live της Παρασκευής;
Καλώς σας βρήκαμε στο rockway.gr και ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φιλοξενία! Λίγες μέρες πια έμειναν για το live της Παρασκευής και εννοείται πως είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι! Γενικότερα ανυπομονούμε για κάθε live ευκαιρία που μας δίνεται, αλλά αυτή τη φορά έχουμε ένα λόγο παραπάνω μιας και έχει περάσει ένας χρόνος από την τελευταία εμφάνιση των Elysion στην Αθήνα. Είμαστε πανέτοιμοι να γιορτάσουμε το “Silent Scream” με όλους πιο δυνατά από ποτέ.

Γενικά είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις συναυλίες σας. Δε σας βλέπουμε συχνά live…
Είναι αλήθεια πως προσπαθούμε να πραγματοποιούμε εμφανίσεις προσεγμένες αλά και επιλεκτικές αφού θέλουμε η παρουσία μας στη σκηνή να έχει λόγο ύπαρξης και να μην είναι μια απλή επανάληψη. Το live στις 18 Φεβρουαρίου σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός κύκλου που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν με την τελευταία μας εμφάνιση στη γενέτειρα πόλη

elysion02

μας. Έκτοτε κρίναμε σκόπιμο να περάσουμε τον επόμενο χρόνο κάνοντας live σε όλη την Ελλάδα ώστε να επικοινωνήσουμε τη μουσική μας με τον πιο άμεσο τρόπο. Νομίζουμε πως είναι καιρός να συναντήσουμε ξανά τον κόσμο που μας στήριξε τόσο στην Αθήνα, άλλωστε ίσως είναι η τελευταία φορά που το live μας θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο “Silent Scream” καθώς πιθανών από την επόμενη μας εμφάνιση να ενσωματωθούν στο set list κομμάτια από τον επερχόμενο δεύτερο δίσκο μας που αυτόν τον καιρό ξεκινάμε να ετοιμάζουμε.

Οι εμφανίσεις για την προώθηση του “Silent Scream” πως πήγαν;
Περάσαμε έναν χρόνο γεμάτο από πολύτιμες εμπειρίες και τόση θετική ενέργεια που πραγματικά είναι δύσκολο να περιγράψουμε πόση δύναμη μας έχει δώσει η αποδοχή του “Silent Scream” από τον κόσμο. Είχαμε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε κοινά με διαφορετικά ακούσματα, επιρροές, ιδιοσυγκρασίες και το μαγικό που αποκομίσαμε ήταν πως η μουσική μας ενώνει όλους. Ο μόνος και καλύτερος τρόπος για να ευχαριστήσουμε όλους για το συγκινητικό αγκάλιασμα των Elysion είναι η σκληρή δουλειά από μέρους μας και η υπόσχεση πως έχουν να δουν πολύ όμορφα πράγματα από μας στο μέλλον.

Πως ήταν η εμπειρία του εξωτερικού και ποια η ανταπόκριση που λάβατε;
Μετά από μια συναρπαστική χρονιά για μας, το Hard Rock Hell Festival, ένα από τα σημαντικότερα rock/metal conventions που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, μας χάρισε μερικές από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μας. Προσωπικά απαντώντας, πρέπει να πω πως όταν είδα το line up του festival σοκαρίστηκα γιατί είδα το όνομα των Elysion ανάμεσα σε μεγαθήρια όπως Skid Row, Helloween, Stratovarius, Saxon, Airbourne, L.A. Guns και τόσων άλλων, οπότε το καρδιοχτύπι είχε ξεκινήσει μήνες πριν. Στην Αγγλία γίναμε μέρος ενός όλου, γίναμε ένα με χιλιάδες ανθρώπους που ήταν εκεί για να γιορτάσουν elysion02 το rock και που η θέρμη τους μας έδιωξε κάθε άγχος. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπειρία που μας χάρισαν, το χειροκρότημα και τα όμορφα λόγια που ακούσαμε θα είναι πάντα οι πιο συγκινητικές αναμνήσεις. Στο Youtube μπορείτε να δείτε ένα video αναμνήσεων από το ταξίδι μας.

Το εγχώριο feedback ήταν εξίσου καλό;
Ίσως ακούγεται υπερβολικό να τονίζουμε διαρκώς τη ζεστασιά με την οποία αγκάλιασε ο κόσμος τον δίσκο μας, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, αφού ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες στο χώρο όπου με την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας τα ξεκινήματα νέων συγκροτημάτων δεν ευνοούνται. Είναι τιμή μας να μαθαίνουμε ότι το “Silent Scream” εξαντλείται από τα καταστήματα γιατί πίσω από αυτό έχουμε την εικόνα κάποιου που πηγαίνει σπίτι του, βάζει το cd να παίξει και ονειρεύεται μαζί μας. Υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από αυτό;

Είπες πως υπάρχουν σχέδια για νέο album…
Είναι η προτεραιότητα μας αμέσως μετά το live στο An Club στις 18 Φεβρουαρίου. Η αλήθεια είναι πως δε σταματήσαμε ποτέ να συνθέτουμε ακόμα και αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου, αφού για μας το δεύτερο album είναι θέμα έμπνευσης και όχι deadline. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να οργανωθούμε, να κλείσουμε κάποιες συνεργασίες για το δίσκο και να μπούμε στο studio. Προσωπικά είμαι πιο ενθουσιασμένη από ποτέ και παρόλο που δε μπορώ να αποκαλύψω πολλά πιστεύω πως ετοιμάζουμε μια δουλειά που αποτελεί την εξέλιξη μας τόσο σαν μουσικές προσωπικότητες ξεχωριστά όσο και σαν συγκρότημα.

Μέσα σε μικρό διάστημα, οι Elysion έχουν καταφέρει πολλά… Τι έχεις να πεις σε συγκροτήματα που το παλεύουν ακόμα;
Κατ’ αρχήν κι εμείς το παλεύουμε ακόμα… Είναι τιμή νομίζω να το παλεύει κανείς ακόμα, όποια κι αν είναι η μάχη του καθενός. Δεν είμαι σε θέση να δώσω συμβουλές σε κανέναν, οπότε θα δώσω στον εαυτό μου, στους Elysion και κατ επέκταση σε όλους όσους έχουν κοινά όνειρα με μας την ευχή να κυνηγήσουν αυτό τους το όνειρο ως το τέλος με όλες τους τις δυνάμεις γιατί αυτό το κυνήγι των ονείρων μας είναι το μόνο παράσημο που παίρνουμε στη ζωή.

elysion02

Τι να περιμένουμε από το συγκρότημα στις 18 του μήνα που θα εμφανιστεί στο An;
Μια πιο δυνατή και άκρως συναισθηματική εκδοχή ολόκληρου του “Silent Scream” με την ενέργεια τόσο τη δική μας όσο και του κόσμου να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο!

Κλείσε όπως θες τη συνέντευξη
Αφού ευχαριστήσουμε ξανά το rockway.gr για τη στήριξή του, θα κλείσουμε προσκαλώντας για μια ακόμα φορά όλους στο An Club στις 18 Φεβρουαρίου σε μια βραδιά που μπορεί να γίνει μαγική μόνο με όλους εσάς εκεί. Σας περιμένουμε χωρίς silence αλλά με πολλά screams…


370

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.