STRATOVARIUS: “Darkest Hours” CD- Single

Σε μια ομολογουμένως (οικονομικά) δύσκολη περίοδο για τις μπάντες, οι Stratovarius κυκλοφορούν ένα cd single, προπομπό του full length album τους που αναμένεται να βγει στα ράφια των δισκοπωλείων στις 12 Ιανουαρίου.

Λίγες μπάντες το κάνουν πλέον αυτό, φοβούμενες το εάν θα έχει την ανάλογη αγοραστική απήχηση, αλλά από ότι φαίνεται, οι αγαπητοί Φιλανδοί δεν πτοούνται. Προσωπικά μου αρέσει να παίρνω μια μικρή γεύση πριν την ακρόαση της ολοκληρωμένης δουλειάς κάποιας μπάντας, ενώ σίγουρα απολαμβάνω όλα τα “καλούδια” που προσφέρει μια τέτοιου είδους κυκλοφορία. Το “Darkest Hours” λοιπόν, εμπεριέχει το ομώνυμο (σε κανονική όπως και σε demo εκτέλεση), το κομμάτι “Infernal Maze” (και αυτό μέσα από τον επερχόμενο δίσκο “Elysium”), όπως επίσης και δύο live εκτελέσεις των “Against the Wind” και “Black Diamond”. Πέντε τραγούδια λοιπόν απαρτίζουν το εν λόγω cd single και σίγουρα οι οπαδοί θα ευχαριστηθούν το περιεχόμενο, όπως και το artwork. Η ουσία όμως εδώ είναι οι δύο νέες συνθέσεις που συναντώνται στο “Darkest Hours”, και όχι τα bonus tracks. Η ομώνυμη σύνθεση είναι στα πλαίσια που μας έχουν συνηθίσει γενικά οι Stratovarius: ένα όμορφο, ευχάριστο κομμάτι, με ωραίες μελωδίες, χωρίς ουσιαστικές εκπλήξεις, αλλά αρκετό για να ευχαριστήσει τους απανταχού fan του συγκροτήματος. Το “Infernal Maze” δε με ενθουσίασε, αλλά οφείλω να πω πως οι ιδέες μέσα στο τραγούδι είναι πολύ καλές. Η αίσθηση δηλαδή που μου άφησε ήταν ανάμεικτη, αλλά όχι κακή. Πάντως, το μουσικό πρίσμα και των δύο νέων συνθέσεων φέρουν, όπως ήταν και λογικό, στο “Polaris”. Το ορεκτικό λοιπόν ήταν καλό, αν και αναμενόμενο. Περιμένω λοιπόν και το κυρίως πιάτο για μια πιο σωστή και σφαιρική άποψη.

470

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.