Therion (live 20/11/10)

Αυτή η βραδιά πήγε καλύτερα από ότι περίμενα. Και σε αυτό βοήθησε η ακριβής συνέπεια του προγράμματος, κάτι που σπάνια γίνεται. Όπως και να ‘χει είμαστε όλοι συνηθισμένοι λίγο πολύ στις μικρές αλλά και μεγάλες καθυστερήσεις.

Πριν την έναρξη και μέχρι την ώρα των Leprous ο κόσμος ήταν αρκετά λίγος. Προφανώς φταίει το γεγονός ότι και τα 2 support συγκροτήματα είναι σχετικά άγνωστα στη χώρα μας. Οι πόρτες του club άνοιξαν ΑΚΡΙΒΩΣ στις 7 όπως και αναγραφόταν στο εισιτήριο.

Μισή ώρα αργότερα φανερώθηκαν οι Loch Vostok από τη Σουηδία. Αν και έπαιξαν μόλις μισή ώρα του έδωσαν και κατάλαβε και διασκέδασαν το όποιο κοινό ήταν μαζεμένο εκείνη την ώρα. Τελειώνοντας δεν παρέληψαν να ζητοκραυγάσουν το όνομα αυτών που χάρη σε αυτούς έγινε το live αυτό πραγματικότητα: τους Therion. Παρουσίασαν επίσης και ένα νέο κομμάτι το οποίο ήταν ενδιαφέρον.

tHERIONlIVE_Loch_Vostok

Στις 8.20 έπεσε ο πρώτος ήχος από τους Νορβηγούς Leprous. Επίσης πολύ καλοί με πολύ όμορφο Progressive rock και metal. Όσο για τον τραγουδιστή.. πρέπει να έχει διαταραχές, δεν μπορεί. Πριν το live θα είχε την ψυχολογία “Θα κοπανηθώ μέχρι να μου βγεί ο εγκέφαλος απ’ το αφτί” ενώ κινδύνευε συνεχώς να συγκρουστεί με το αρμόνιο και τους δύο κιθαρίστες. Το πιο περίεργο ήταν τα ξεκάρφωτα φωνητικά Suicidal σε ένα καθαρά prog κομμάτι.

tHERIONlIVE_Leprous

Όταν μας άφησαν και οι Leprous, περίπου στις 9 παρά μαζευτήκαμε όλοι μπροστά από τη σκηνή και περιμέναμε τους Therion όσο οι τεχνικοί μάζευαν τον ένα τόνο καλώδια που είχαν απλωθεί νωρίτερα. Στις 9 και 20 ακούστηκε η εισαγωγή του Sitra Ahra και ένας ένας φάνηκε στη σκηνή. Το κοινό ανταποκρίθηκε και έδειξε τον ενθουσιασμό του φωνάζοντας τους στοίχους. Εκείνες τις δύο ώρες όλα ήταν τέλεια: ο φανταστικός φωτισμός, το στήσιμο του καθενός στη σκηνή, η θεατρικότητα των sopranos και ο ήχος στην εντέλεια. Το νέο album είχε την τιμητική του όπως ήταν αναμενόμενο.

tHERION lIVE

Σκέφτομαι όμως πως όλοι όσοι ήμασταν στο Gagarin είχαμε στο μυαλό μας έστω ένα κομμάτι που θέλαμε και δεν ακούσαμε. Προς το τέλος του setlist ο Snowy ευχαρίστησε το κοινό για την αγάπη του και υποσχέθηκε πως όταν φύγουν απ’ τη σκηνή, αν το κοινό ζήταγε κι άλλο θα είχαμε και συνέχεια. Και όντως οι Therion μας φύλαγαν τα “Rise Of Sodom Gomorrah” και “To Mega Therion” για το Τέλος. Ο Christofer ομολόγησε πως είμαστε από τις πρώτες χώρες στην οποία το συγκρότημα έκανε επιτυχία και έδειξε την έκπληξή του για το γεγονός ότι μια χώρα ασθενείς οικονομικά συνεχίζει και πηγαίνει σε συναυλίες. Οι Therion σίγουρα έλειψαν σε πολλούς οπαδούς τους αλλά ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω σε αυτή τη καταπληκτική συναυλία.

Therion Tracklist:

tHERIONlIVE_4

  1. Sitra Ahra
  2. Wine Of Aluqah
  3. Typhon
  4. Perennial Sophia
  5. Hellequin
  6. Nifelheim
  7. Sirens Of The Woods
  8. Voyage Of Gurdjieff
  9. Ljusalfheim
  10. Dies Irae
  11. Ginnungagap
  12. kali yuga III
  13. Call Of Dragon
  14. Clavicula Nox
  15. Enter Vril-Ya
  16. Blood Of Kingu
  17. Lemuria
  18. Abraxas
  19. Unguentum Sabbati
  20. Rise Of Sodom & Gomorrah
  21. To Mega Therion

tHERION lIVE

tHERION lIVE

tHERION lIVE

Παναγιώτης Πετρόπουλος

441