JUNKSTARS: “This Means War”

Χωρίς να φταίνε οι ίδιοι, οι Junkstars λίγο με μπερδέψανε.

Σε κάποια βιογραφικά τους (όχι στο επίσημο τους) αναφέρονται λανθασμένα σαν glam/sleaze/punk κλπ. Μην ψαρώνετε, μπορεί να παίζουν με Backyard Babies κλπ και δεν ξέρω αν παλιότερα παίζανε πιο κοντά σε αυτό το στιλ, αλλά ηχητικά  (πλέον;) είναι πιο κοντά σε μπάντες όπως Four Letter Word, δηλαδή 90-ίλα πανκ ροκ με σαφείς επιρροές από Bad Religion, Distillers, Social Distortion, rock n’ roll διάθεση και μελωδικά φωνητικά.

Πιο συμβατικοί από τους περισσότερους συμπατριώτες τους, που είτε ακολουθούν πιο «μοντέρνο» και σύνθετο ήχο είτε προσκυνάνε 80s hardcore και Detroit garage,το στυλ τους  χωρίς να είναι κάτι πρωτοποριακό ή ξεχωριστό είναι παρόλα αυτά αειθαλές, και οι ίδιοι είναι αρκετά συμπαθητικοί. Πιασάρικα τραγούδια με λίγες εκπλήξεις αλλά αρκετή ενέργεια, φανερά γραμμένα για live καταστάσεις και sing along, μπορεί να μην είναι όλα αριστουργήματα αλλά όταν πετυχαίνουν την χρυσή τομή όπως το “Monster Blood” σου κολλάνε στο repeat στο υποσυνείδητο, όπως επιβάλλεται άλλωστε για κάθε καλό κομμάτι του ιδιώματος.

Αριστούργημα; Σίγουρα όχι, έχουν ακόμα δρόμο για να φτάσουν τα επίπεδα των επιρροών τους. Είναι όμως αισθητά αρκετά πάνω του μέτριου και στο είδος τους πάντα υπάρχει ψωμί και χώρος για άλλους. Οι πανκ ρόκερς καλά κάνουν να τσεκάρουν, εγώ ελπίζω σε καλύτερα από αυτούς στο μέλλον αλλά και για τώρα δεν με χαλάσανε καθόλου.       

481

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.