Dexter Ward

Το εγχώριο Ηeavy Metal έχει να επιδείξει πολλά και οι μπάντες που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια το αποδεικνύουν περίτρανα. Μια από αυτές είναι οι Dexter Ward, οι οποίοι φέτος κυκλοφόρησαν και την παρθενική τους δουλειά, το EP “Antarctic Dream”. Τη συνέντευξη μας παραχώρησε ένας από τους πιο σκληρά εργαζόμενους οπαδούς-μουσικούς του Heavy Metal στην Ελλάδα, ο κιθαρίστας του σχήματος, Μανώλης Καραζέρης.

Πρώτα απ’ όλα πότε δημιουργήθηκαν οι Dexter Ward, κάτω από ποιες συνθήκες, ποιοι απαρτίζουν τη μπάντα σήμερα και πώς προέκυψε η αποχώρησή σου από τους Battleroar;
Για σου Ανδρέα! Οι Dexter Ward δημιουργήθηκαν στο τέλος του 2009 από εμένα και τον Mark Dexter . Τα υπόλοιπα μέλη είναι ο Άκης Πάστρας στην κιθάρα, ο οποίος είχε κάνει την παραγωγή στον πρώτο δίσκο των Battleroar, ο Γιάννης Τσίμας στο μπάσο, γνωστός από τους Airged Lamh, και ο Στέλιος Δαρακης στα τύμπανα που αντικατέστησε τον Άγγελο Τσουκαλά πριν λίγους μήνες. Στην αποχώρηση μου δεν θα ήθελα να αναφερθώ μιας και είναι ένα κλεισμένο κεφάλαιο που ανήκει στο παρελθόν και εγώ προσπαθώ να κοιτάζω πάντα μπροστά στην ζωή μου.

Τι σημαίνει το όνομα Dexter Ward;
Το όνομα Dexter Ward είναι παρμένο από ένα μυθιστόρημα του H.P.Lovecraft ονόματι “The Case of Charles Dexter Ward”. To όνομα ήταν ιδέα του Μάρκο και είναι ο πιο αρμόδιος νομίζω να αναφερθεί σε αυτό.

dexter-Manolis-Karazeris

Φέτος κυκλοφόρησε η πρώτη επίσημη δουλειά σας “Antarctic Dream”, ένα EP 4 κομματιών, μόνο σε βινύλιο. Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού σε αυτό και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια όσον αφορά την επόμενη κυκλοφορία σας;
Μπορώ να σου πω ότι δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση μιας και πλην της παρουσίας μας στο Up The Hammers Festival δεν έχουμε προωθήσει αρκετά την δουλεία μας. Επίσης ήταν και η πρώτη κυκλοφορία της εταιρίας μας (Iron On Iron Records) που δεν είχε ανάλογη εμπειρία, παρόλα αυτά η πρώτη κοπή τον 500 έχει σχεδόν τελειώσει και αυτή την στιγμή συζητάμε μήπως το κυκλοφορήσουμε και σε cd . Στα άμεσα σχέδια μας είναι η ηχογράφηση ενός κομματιού για ένα split 7” με τους Axevyper από την Ιταλια.

Πως περιγράφεις τη μουσική σας και ποιες είναι οι επιρροές της μπάντας;
Οι επιρροές μας είναι ξεκάθαρες, Iron Maiden και όλο το φάσμα του κλασσικού αμερικανικού metal. H μουσική μας πιστεύω ότι είναι καθαρόαιμο Heavy Metal.

Tι σημαίνουν για σένα οι Dexter Ward και κατ’ επέκταση το heavy metal;
Οι Dexter Ward για μένα αυτή την στιγμή είναι η έξοδος μου από την καθημερινότητα και ένα καινούργιο όνειρο που θα κυνηγήσω από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να έχω μεγάλες προσδοκίες, με μοναδικό γνώμονα το να περνάμε καλά. Όσο αναφορά το Heavy Metal θα σου συνοψίσω την απάντηση μου σε ένα τραγούδι, το “Finger Of Scorn” των θεών Cirith Ungol. Τα συναισθήματα που αναβλύζουν μέσα από τις νότες του είναι ίσως η τελειότερη μορφή τέχνης που έχει υπάρξει σε αυτό τον πλανήτη. Μνημείο πραγματικό για τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Το Heavy Metal είναι το είδος μουσικής που έχει δημιουργήσει τα περισσότερα τραγούδια ανάλογου επιπέδου, οπότε δικαιωματικά έχει την μεγαλύτερη θέση στην καρδιά μου.

Στην Ελλάδα υπάρχει ένα παράδοξο. Ενώ έχουμε μια από τις ισχυρότερες βάσεις heavy metal οπαδών παγκοσμίως (σύμφωνα με τις μπάντες που μας επισκέπτονται), το heavy metal, ακόμα και το rock, στην Ελλάδα είναι παραγνωρισμένο. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

Dexter band

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη. Η Ελλάδα, για διάφορους λόγους έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω, όχι μόνο όσον αναφορά την μουσική, αλλά σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σου πω ότι η γνώμη μου για τους νεοέλληνες είναι η χειρότερη και δεν πιστεύω ότι η γενιά μας μπορεί να αλλάξει τίποτα. Για να επανέλθω στην ερώτηση σου, όλα έχουν να κάνουν με την κουλτούρα του κάθε λαού και δυστυχώς η κουλτούρα μας εν μέρη φωτογραφίζεται στο δελτίο ειδήσεων του Star. Οι σκεπτόμενοι Έλληνες δυστυχώς είναι μειοψηφία σε αυτή χώρα και αυτό έχει αντίκτυπο σε όλες τις δραστηριότητες, όπως και στην μουσική μας παιδεία.

Πως βλέπεις την Ελληνική metal σκηνή σήμερα;
Με χαρά. Βλέπω ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κάποια από τα γκρουπ έχουν ξυπνήσει και σταμάτησαν και περιμένουν την EMI να τους χτυπήσει την πόρτα επειδή ο κιθαρίστας τους ξέρει να κάνει arpeggio. Τα γκρουπ πλέον ψάχνονται και με τον ήχο τους, έχει βοηθήσει και η τεχνολογία σε αυτό και όσον αφορά της συναυλίες, γίνονται πολλές προσπάθειες και στο εξωτερικό. Τα αποτελέσματα νομίζω είναι εμφανή και μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα. Όταν θα φτάσουμε στο σημείο να σταματήσουμε να θέλουμε να πεθάνει ο σκύλος του διπλανού μας, αλλά να κοιτάμε πως θα γίνουμε εμείς καλύτεροι, τότε θα είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας, να έχουμε μια κανονική metal σκηνή.

Dexter band

Δώσατε την παρθενική σας live εμφάνιση στο προηγούμενο Up The Hammers, ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα όσον αφορά την συναυλιακή σας παρουσία;
Τα πράγματα μας πάνε λίγο ανάποδα στις συναυλίες. Η εμφάνιση στο Keep It True Festival (Γερμανία) δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της ηφαιστειακής τέφρας ενώ πριν λίγες ημέρες ακυρώθηκε και το Play It Loud Festival (Ιταλία) λόγω χαμηλής προπώλησης. Μέχρι στιγμής λοιπόν μετράμε 2 χαμένες ευκαιρίες σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού. Τώρα παίζουμε με τους InnerWish στο Gagarin 205 στις 28 Οκτωβρίου, ενώ η εμφάνιση μας στην Ιταλία θα πραγματοποιηθεί, αλλά σε μικρότερο φεστιβάλ στις 30 Οκτώβριου.

Φιλοδοξίες… πόθοι… τελευταία λόγια;
Υγεία και ευτυχία. Ευχαριστούμε όλους όσους αγόρασαν η άκουσαν την δουλεία μας και εσένα για την συνέντευξη, τα υπόλοιπα επί σκηνής.

(www.myspace.com/dexterwardband)

Συνέντευξη στον Ανδρέα Ανδρέου

208