CYANIDE 4

Μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού κι ενώ άρχιζα να χάνω το μυαλό μου, “συνάντησα” το φίλο Γιώργο, μέλος του εξαιρετικού συγκροτήματος Cyanide 4, ώστε να μου επιβεβαιώσει την υποψία μου, πως δεν είμαι ο μόνος που τα έχω “χάσει” από τη ζέστη! Η επιβεβαίωση ονομάζεται “Mental Erosion Critical” και δε μπορώ, παρά να συμφωνήσω με αυτό!

Γιώργο σε καλησπερίζω! Βλέπω σημάδια τρομερής προόδου, όπως φυσικα είχα προβλέψει από τη πρώτη φορά που σας συνάντησα και είχα τη τύχη να σας ακούσω live! “Mental Erosion Critical” λοιπόν! Μίλησε μας για τη καινούρια προσπάθεια σας!
Καλησπέρα Μιχάλη. Σ’ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Όσον αφορά το E.P, είναι η πρώτη δισκογραφική μας προσπάθεια και είναι λογικό να είναι πιο εξελιγμένη και πιο ώριμη από το προ διετίας demo. Αποτελείται από το single “F.F.L” και δυο τραγούδια που θα είναι επίσης στο δίσκο, το “Innocent Alibi” και “Wasting my time”, καθώς και το πιο επιτυχημένο του demo, το “Temptation Failed” και “Midnight Heat”, μια μπαλάντα που θα είναι διαθέσιμη μονό σε αυτό το E.P! Πιστεύω να είναι ένας καλός προπομπός για το δίσκο που θα ακολουθήσει και ήδη δείχνει πως η μπάντα βρίσκεται σε καλό δρόμο!

Αυτό ηθελα να σου πω!! Έχω ακούσει το “Midnight Heat” τουλάχιστον 50 φορές από χθες!!!! Τρομερή μπαλάντα! Ποιος ήταν υπεύθυνος για τη σύνθεση των τραγουδιών και στίχων;
Τα τέσσερα τραγούδια υπάρχουν εδώ και δυο χρόνια, από την εποχή του demo, οπότε είναι ιδέες του Sinn (guitar/vocals)… Όσον αφορά το “Midnight Heat”, γράφτηκε και ηχογραφήθηκε το 2009. Στην αρχή ήταν μια μπαλάντα του Sinn, αλλά μετά εξελίξαμε όλοι μαζί την ιδέα και βγήκε το αποτέλεσμα που άκουσες!

Οκ. Είχε πάντως επιτυχία σε μένα!!! F.F.L σημαίνει..;!!
F.F.L σημαίνει “Freshly Fucked Look” και υποδηλώνει αυτό το βλέμμα με το ηλίθιο χαμόγελο, που έχει κάποιος/κάποια, μετά από μια όμορφη, “ιδιαίτερη” στιγμή… αν με πιάνεις!!!

Χαχαχα ναι! Έξυπνο! Από πωλήσεις, πως βλέπεις τα πράγματα; Νομίζω πως το demo σας κυκλοφόρησε και στην Αμερική;
Ναι το E.P κυκλοφόρησε στην Αμερική πριν πέντε μέρες! Έχουμε συμβόλαιο με την Demon Doll Records και αφορά μονό την αμερικανική αγορά! Στην Ευρώπη και Ελλάδα, μπορεί κάποιος να το κάνει παραγγελία μέσω internet από το site της εταιρίας! Και φυσικά θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κάποιες κόπιες μόνοι μας, αν και θα είναι πιο δύσκολο να τα διανείμουμε, χωρίς την υποστήριξη μιας δισκογραφικής, της οποίας είμαστε και προς αναζήτηση!

Το τελευταίο καιρό, έχουμε αρκετές επιτυχίες ελλήνων metal καλλιτεχνών! Θεωρείς οτι αυτό ανοίγει “πόρτες” στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα για νέες μπάντες όπως εσεις;
Όντως, υπάρχει μια άνοδος θα έλεγα, μεμονωμένα, από κάποιες εγχώριες μπάντες, αλλά και καλλιτέχνες και σίγουρα αυτό ανοίγει το δρόμο, στο ξένο, αλλά και στο δύστροπο ελληνικό κοινό, ώστε επιτέλους να ψάξουν και κάτι από τη χώρα μας! Φυσικά πρέπει όμως να το θέλει και η ίδια η μπάντα.. να έχει δηλαδή ένα υψηλό πήχη και να τον κυνηγήσει, όχι να επαναπαυτεί… εμείς ως Cyanide 4 κάνουμε ότι μπορούμε… Πρέπει να επισημάνω βέβαια, πως άσχετα με τους funs του εξωτερικού, πρέπει οι ελληνικές μπάντες που τώρα ξεκινούν τη προσπάθεια τους στο χώρο, να έχουν την υποστήριξη, από την ίδια τους τη χώρα.. κάτι που δε γίνεται, γιατί ως γνωστών εδώ όλοι τρώγονται με τα ρούχα τους και δίνουν σε μπάντες του εξωτερικού, περισσότερο βάρος, χωρίς καν να μπουν στο κόπο να ψαχτούν και εντώς τον συνόρων μας, καθώς υπάρχουν σχήματα που αξίζουν πραγματικά!

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο! Κι εγώ δε καταλαβαίνω αυτού του είδους τη ζήλεια! Γιατί περί ζήλειας πρόκειται! Ίσως να την κουβαλάμε εμείς οι έλληνες! Ετοιμάζεστε για ενα live, ως support στους Diamond Head! Νομίζω κάθε φορά, πιάνεται αρκετά υψηλούς στόχους!! Εξωτερικό σκέπτεστε να πάτε για κάποιο live ή είναι ακόμη μακρινό όνειρο;!
Ναι, Diamond Head είναι κλεισμένο. Θα έχουμε και νωρίτερα κάποια Live μόνοι μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ίσως κάτι ακόμη καλύτερο και αν “κλείσει” θα το ανακοινώσουμε… Όσον αφόρα το εξωτερικό, είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό!! Κάνουμε ήδη κινήσεις, μήπως μπορέσουμε να εμφανιστούμε στο χειμερινό “Rest in Sleaze fest” της Σουηδίας, αν γίνει τελικά και θα μας ενδιέφεραν και κάποια μεμονωμένα shows σε Ευρώπη, με κάποια μπάντα αναλόγου ύφους, είτε ξένη, είτε ελληνική!

Εγώ περιμένω πάντως ενα greek tour, ώστε να περάσετε και από Κρήτη! Το full length album πότε θα κυκλοφορήσει;
Όσο μπορούμε κάνουμε κινήσεις για όλη την ελληνική επαρχία. Και Κρήτη όντως θα ήταν όμορφα! Θα το κοιτάξω σίγουρα! Αν και το άλμπουμ είναι ακόμα στη διαδικασία της μίξης, τα 10 από τα 12 τραγούδια είναι έτοιμα! Την εργασία αυτή, την έχει αναλάβει ο Rtyan Greene και μόλις είναι έτοιμα, θα εξαρτηθεί από την εταιρία ποτέ θα βγει! Ελπίζω να προλάβουμε μέσα στο 2010!

Τι ακούς το τελευταίο καιρό; Κάτι που να σε εντυπωσίασε;
Χμμ.. μ’ αρέσει πολύ ο δίσκος τον Reckless Love… σε όλα τα επίπεδα. Παράγωγη, τραγούδια, video clip… το καινούριο τον Crashdiet ήταν πολύ καλό.. από εκεί και πέρα απ’ όλο το χώρο του metal. Σίγουρα το καινούριο τον Maiden, καθώς και άλλες κλασικές μπάντες!

Εμένα πάντως οι Cynide 4 αν τους έχεις ακουστά!! Χαχα θέλω να σ’ ευχαριστήσω για τη τιμή που μου έκανες κι εύχομαι να κάνετε πάντα επιτυχίες, κάτι που είμαι σίγουρος γι’ αυτό και να σας αναφέρουμε συνέχεια στο Rockway! Ο επίλογος δικός σου!!
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και την υποστήριξη! Ελπίζουμε να σε δούμε σε κάποιο live, κι ελπίζουμε να αρέσει το E.P στο κόσμο ώστε να έρθει γρηγορότερα και ο full δίσκος!! Επίσης τσεκάρετε το promo video “Wasting my time” από το Live με τους Scorpions! Και καλό καλοκαίρι, όσο έμεινε δηλαδή! Cheers σε όλους!


237