OSTA LOVE: “About Time”

ALBUM

Είδος: Progressive rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Ιουλίου 2020

Η “μπητλική” ευδαιμονία που θα σε τυλίξει τρυφερά σαν αιθέριο έλαιο με το που θα ανοίξεις την πόρτα του “About Time”, είναι μόνο μια άμεση, αναπαυτική αρχή. Μπορείς να την χαρακτηρίσεις και ιαματική, αν είσαι ο τύπος του ακροατή που ψάχνει την κλασική υφή της ουσίας. Γιατί, το “We Can Do It Again”, για τον ακροατή που δεν γνωρίζει τους Osta Love, είναι μια πολύ σοβαρή υπενθύμιση πως μέσα στον πολυάριθμο σύγχρονο κόσμο των ανθρώπων που κάνουν μουσική, περιφέρονται ακόμα χαρισματικοί, ταλαντούχοι καλλιτέχνες που με γονιδιακή ευλογία διεκδικούν το χρόνο και την εύστοχη διάγνωσή σου.

Αυτό είναι το τρίτο κεφάλαιο των δυο Γερμανών παιδικών φίλων από την Heidelberg, που από το 2010 κατέλυσαν στο συναρπαστικό Βερολίνο, κυνηγώντας το όνειρό τους. Οι πολυτάλαντοι Tobias Geberth και Leon Ackermann αποτελούν αυτό το όμορφο μυστικό με το περίεργο όνομα. Υπακούοντας στους δικούς τους δημιουργικούς ρυθμούς και κρατώντας μας σε ευχάριστη αγωνία μετά τον κεραυνοβόλο έρωτα με το “The Isle Of Dogs” στο φινάλε του 2015, φρόντισαν να διασκεδάσουν την αναμονή μας με το υπέροχο single “Sunset Point” πριν δυο χρόνια.

Το πιο συναρπαστικό επίτευγμα στον εκφραστικό πυρήνα τους είναι πως καταφέρουν να μεταφέρουν μια νοσταλγία, μια εντύπωση από το παρελθόν με μια λυρική φρεσκάδα που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Είναι σημαντική αναμφισβήτητα η αρχέγονη δύναμη των βασικών μελωδιών των τραγουδιών που σου σερβίρουν μια πολύτιμη αμεσότητα. Όμως η γοητεία της λεπτομέρειας σε αυτά τα κομψοτεχνήματα είναι άλλο ένα παράλληλο ηχητικό ταξίδι το ίδιο σημαντικό που ολοκληρώνει την αξία της μουσικής τους.

Ο χρόνος είναι το θέμα που κινεί τα νήματα στα οχτώ νέα τραγούδια τους. Ένα ευγενικό ενδοσκοπικό ταξίδι στο πέρασμα του χρόνου και τη σχέση του ανθρώπου με αυτό. Αν ψάχνεις ήχους που θα σε βοηθήσουν να θυμηθείς αυτά που ξεχνάς ή να ξεχάσεις αυτά που θυμάσαι, αν θέλεις ένα μικρό σπρώξιμο ακουστικών εντυπώσεων για να μετανιώσεις ή να συμφιλιωθείς με αυτά που σε ακολουθούν, τα οχτώ γοητευτικά, σχεδόν εξωτικά παραμύθια των Γερμανών θα σε κάνουν να συγκινηθείς με έναν ισορροπημένα ανθρώπινο τρόπο, χωρίς υστερίες.

Δυο χρόνια, λοιπόν, λεπτομερούς καταγραφής λεπτομερειών αλλά όχι αποστείρωσης συναισθημάτων, στο Paul Lincke Studio του Βερολίνου, ανέδειξαν με ένα πολυτελές αποτέλεσμα την ικανότητα των δυο μουσικών να κάνουν εργαλεία τις επιδράσεις τους, από τους Beatles ως τους Pink Floyd. Κι αν το “We Can Do It Again” έχει την οικεία ευκολία της υποδοχής, το “Oscillating” δείχνει ξεκάθαρα την χάρη τους να ελίσσονται με διακοσμημένους ρυθμούς και ήχους. Οι ευφάνταστες ακολουθίες των ρυθμών που μπορούν να περνούν τόσο φυσικά και άμεσα από εντυπώσεις πολλών διαφορετικών ιδιωμάτων, όπως στο περιεκτικό “Moth To A Flame”, κουβαλούν ιδανικά τη συνεργασία των φωνητικών γραμμών που αλληλοσυμπληρώνονται.

Αν θέλει πάντως κάποιος να ιντριγκάρει άμεσα τον τυπικό prog rocker, που μπορεί να εκτιμά την ευρηματική pop υφή τους αλλά περιμένει και τα μακρύτερα ταξίδια με περισσότερο ρίσκο, θα τον ξεναγήσει στα καταπληκτικά “The Waters Of The Nile” και “Amethyst Deicever”. Ειδικά στο δεύτερο, η μουσική τους ανοίγει σαν τα φτερά πεταλούδας και κάνει το ταξίδι πολυτελές και αξέχαστο. Βέβαια, τον τελευταίο λόγο σε μια πάλη με τον αδυσώπητο χρόνο και τις παγίδες του θα έχει η νοσταλγία και η ευγενική σφραγίδα του ομότιτλου που ρίχνει την αυλαία του άλμπουμ.
Κοιτάζοντας τους αριθμούς των Osta Love στον ψηφιακό κόσμο, η απόσταση ανάμεσα στην κλασική αξία της νέας τους κατάθεσης ψυχής και στις γέφυρες επικοινωνίας με τον ακροατή, μοιάζει πιο δύσκολη και από την απόπειρα να συμφιλιωθείς με τα φαντάσματα του χρόνου. Οι ίδιοι μοιάζει να μην καίγονται να ανατρέψουν αυτό το δεδομένο. Ακολουθώντας τους δικούς τους όρους και ρυθμούς, πιστεύοντας στην αξία της λεπτομέρειας αλλά και στο βάρος της ουσίας, παραμένουν το πολυτιμότερο μυστικό στον συναρπαστικό αέρα του Βερολίνου.

Website: https://www.ostalove.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ostalove
Youtube channel: https://www.youtube.com/ostalovemusic
Instagram: https://www.instagram.com/ostalovemusic/

526

Avatar photo
About Γιώργος Γεωργίου 540 Articles
Συνηθίζουν να λένε, «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι»… Αν μπορούσε λοιπόν να ιδρύσει το δικό του “Cabaret Voltaire”, στους τοίχους του θα είχε κορνίζες με φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα και πίνακες των David Bomberg και Edward Hopper. Πάνω στο πατάρι θα είχε τις δύσκολες περιπτώσεις, αυτούς που αν τελικά μάλωναν μεταξύ τους, θα έπρεπε να γίνει σε απομόνωση. Σε ειδικό “triryche design” τραπεζάκι ο Tate με τον De Garmo, και ακριβώς απέναντι σε ευρύχωρο καναπέ ο Fish με τον Steve Hogarth. Μοναχικό τραπέζι με κηροπήγιο και θέα από μικρό παράθυρο στην ομίχλη της πίσω αυλής ο Simon Jones. Φθαρμένο ημίψηλο σκαμπό και μίνι μπαρ δίπλα του για τον Nick Cave. Σκαλιστή πολυθρόνα για τον Ronnie James Dio, και κάθισμα VIP από το Villa Park για τον μουστάκια άρχοντα των ριφ. Φουτουριστικό κουπέ για τρεις σεβάσμιους κυρίους από τον Καναδά, μην τον ρωτήσεις ποιους. Κάτω σε περίοπτη θέση στο μπαρ, τον μορφονιό Joakim Larsson, για να τραβά τις ωραίες γυναίκες, και δίπλα του τον Jim Matheos να τον συμμαζεύει με την ψυχραιμία του όταν χρειάζεται. Σε ένα μικρό τραπέζι στην πιο σκοτεινή γωνιά, η περίεργη παρέα του David Sylvian, του Neil Hannon και του Paddy McAloon. Όταν κάθονται στο μπαρ και οι νεότεροι Einar Solberg, Daniel Tompkins και Daniel Estrin, η χημεία είναι πια ιδανική. Καθόλου άσχημα κι απόψε…