MUNICIPAL WASTE: “Electrified Brain”

ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 1η Ιουλίου 2022

Επιτέλους! Μια δισκάρα μέσα τη χρονιά με την πλήρη έννοια του όρου. Και ποιοι την παρουσιάζουν; Οι τρομεροί τρελαμάρες Municipal Waste με το 7ο album τους “Electrified Brain”, έναν πραγματικό χείμαρρο εμπνευσμένης γρήγορης metal μουσικής υπό το πέπλο του thrash σαν ορολογία το οποίο το τιμούν απόλυτα.

Ουσιαστικά το “Electrified Brain” αποτελεί ένα καταπληκτικό tribute προς τις επιρροές τους και ουσιαστικά προς όλη την ένδοξη ’80s δεκαετία όταν και το είδος διέπρεψε μεγαλουργώντας και καπαρώνοντας μια υψηλή βάση οπαδών. Οι Municipal Waste αν και αρκετά νεώτερη μπάντα (δημιουργήθηκαν το 2001) έχουν αποδείξει από την αρχή της καριέρας τους τη συνέπεια και την λατρεία προς το αντικείμενο αυτό με εξαιρετικές δουλειές, κάτι που συνεχίζουν να πράττουν και τώρα.

Τhrash metal στα καλύτερά του λοιπόν, 14 κομμάτια ορμητικής, ταχύτατης λατρεμένης ακραίας μουσικής υψηλής τεχνικότητας, δείχνοντας τα δόντια της εκτελεστικής δεινότητας των μελών που απαρτίζουν αυτή τη θεριζοαλωνιστική μηχανή. Θαυμάσιες συρραφές riffολογίας που απαρτίζεται από τις τεχνοτροπίες ολάκερων των θρυλικών σχημάτων που έδρασαν εκείνη την εποχή. Ισχυρότατες δόσεις από Metallica και Exodus, Slayerικά στοιχεία και από εκεί και πέρα νοητικές παραπομπές σε ήρωες όπως οι Flotsam & Jetsam, οι Suicidal Tendencies, οι Sepultura και οι Overkill. Μεγάλο ατού τα εκπληκτικά τελειώματα που πολλές φορές ζέχνουν Maidenίλα (ενώ δεν λείπουν και “κουλά” riffs όπως το “Ten Cent Beer Night” που μοιάζει με το αρχικό riff του “Here I am” των Sxorpions, κάτι που δείχνει και humor αλλά και σεβασμό προς όλο το metal παρελθόν), τα εκπληκτικά χουλιγκανικά back φωνητικά και πάνω απ’ όλα η ζωντάνια και ο ενθουσιασμός των ολιγόλεπτων κομματιών ο οποίος είναι παρομοιώδης καταφέρνοντας να συνεπάρει τον ακροατή. Φοβερά riffs που ξυρίζουν, αλάθητο ρυθμικό δίδυμο που speedάρει απολαυστικά και ένας Tony Foresta σε τρομερά ερμηνευτικά κέφια.

“High Speed Steel”, “Restless and Wicked”, “Demoralizer”, “Crank The Heat”, “Grave Dive” και “Putting On Errors”, ενδεικτικές καλλιτεχνικές κορυφές ενός θαυμάσιου album, άκρως μελετημένου και δουλεμένου μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια και ηχητικά απολύτως τέλειου, χωρίς πριμαρισμένα τρυπήματα για τα αυτιά ή τενεκεδίλες.

Δεν χρειάζεται περεταίρω ανάλυση, το “Electrified Brain” είναι ένα σπουδαίο album, σίγουρα το καλύτερο στο thrash τη χρονιά που διανύουμε και θα ικανοποιήσει στο έπακρο κάθε fan του είδους και γενικά όλους τους “επιταχυνόμενους” εγκεφάλους. Μπύρες, headbanging, αουα! από πίσω και φύγαμε φίλε. Πυρηνοκίνητο metal για καλοκαιρινές τσάρκες με αυτοκίνητο. Και αφήστε τους trappers στη διανοητική καθυστέρησή τους, χου γκιβς ε φακ άλλωστε;

Facebook: https://www.facebook.com/Municipalwaste/

485

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.