Μechanimal (GR), The Black Capes (GR) & Night Hexe (SP) Live @ Skyland, Larissa, 5.5.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Skyland Music Venue και το Dirty Gimmicks Radio Show παρουσιάζουν:
Mechanimal (GR)
The Black Capes (GR)
Night Hexe (SP)
Skyland Music Venue | Φαρσάλων 24, Λάρισα
Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 | 21:00
FB Event: https://www.facebook.com/events/169033499011323?locale=el_GR

#mechanimal, #theblackcapes, #nighthexe, #darkwave, #gothic, #heavy rock, #synthwave, #modular, #postpunk, #Larissa, #Skylandmusicvenue

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Προπώληση: 8€
Ταμείο: 10€
Φυσικά Σημεία Προπώλησης:
Snuff Tobacco Stores: Παπασταύρου 4, Λάρισα
Underground Tales Records: Πανός 12Α (1ος όροφος), Λάρισα

MECHANIMAL
Οι Mechanimal είναι ένα modular συγκρότημα από την Αθήνα, ένα industrial project σε εξέλιξη, μια μοναδική κολεκτίβα μουσικών και video artists, που ηχογραφεί σε διαφορετικές καταστάσεις και συνθέσεις, παραμένοντας πιστή στις ρίζες της post-punk μελαγχολίας.

Δημιουργήθηκαν το 2011 από τον μουσικό – παραγωγό, Γιάννη Παπαϊωάννου (aka IØN) και τoν φωτογράφο Freddie F. Από το 2012 έχουν κυκλοφορήσει 6 άλμπουμ ενώ στη σύνθεση της μπάντας έχουν συμμετάσχει οι Τάσος Νικογιάννης (κιθάρες), Κώστας Ματιάτος (κιθάρες), Ελένη “Etten” Τζαβάρα (φωνή), Θέκλα Τσελεπή (φωνή), Αντώνης Χαραλαμπίδης (τύμπανα), Nτίνος Ζούμπερης (μπάσο), Henrik Meierkord (τσέλο) και Αγγελική Βρεττού (στίχοι, βίντεο, artwork).

Οι Mechanimal παραμένουν ενεργοί ως ένα οπτικοακουστικό σύνολο, πάντα ανοιχτό σε πειραματισμούς και αναζητήσεις, που έχει ενσωματώσει μέσα του διαφορετικές φωνές, διαφορετικά μουσικά είδη, και ένα ολόκληρο σύμπαν από αναφορές, πρωτογενείς ήχους, πολιτικά και ατομικά «ημερολόγια» όλων των αφανών ηρώων των τελευταίων ετών.

Αυτή την περίοδο ηχογραφούν το 7ο άλμπουμ τους ενώ ετοιμάζονται για μια σειρά καλοκαιρινών εμφανίσεων με την αρχική σύνθεση του ντουέτου.

THE BLACK CAPES
Οι Black Capes είναι μία τετραμελής gothic rock μπάντα που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2016. Έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ σε παραγωγή του Peter Rutcho ( Danny Elfman, Parkway Drive-IRE, Deez Nuts, Falling in Reverse, κ.τ.λ.) και έχουν συνεργαστεί αρκετές φορέ με τον Αμερικανό θρύλο των poster Angry Blue ( Metallica, Lil Wayne, Soundgarden, Mastodon, Pink Floyd κ.τ.λ.) στο εικαστικό κομμάτι.

Αν και νέα μπάντα, έχουν καταφέρει να ασχοληθεί μαζί τους ο διεθνής τύπος αρκετές φορές (Legacy, Rock Hard, Metal Hammer, Sonic Reducer,Powerplay, Orcus κ.τ.λ.) με αποκορύφωμα την ανάδειξή τους από το Γερμανικό Orkus ως μπάντα του μήνα, ενώ έχουν καταφέρει να μείνουν στο top10 των Γερμανικών Alternative Charts για ένα μήνα.

Το δυνατό τους χαρτί παραμένουν οι live εμφανίσεις τους, που χαρακτηρίζονται από την ενέργεια της μπάντας. Οι τελευταίες εμφανίσεις των Black Capes ήταν με τον Perturbator, τους Theatre of Hate και τους Opened Paradise

Bandcamp: https://theblackcapes.bandcamp.com

NIGHT HEXE
Οι Night Hexe είναι ο Pablo Casadey και η Sam Young, ένα δίδυμο που εδρεύει στην Ισπανία. Προερχόμενοι από Αργεντινή και Ισπανία αντιστοίχως και έχοντας ζήσει σε πόλεις με δυνατές μουσικές κληρονομιές όπως το Βερολίνο και το Μάντσεστερ, έχουν εμπλουτίσει τη μουσική γνώση τους και ηχητικά κινούνται στο χώρο του post punk // darkwave. Ιδρύθηκαν το 2021 και συνδυάζουν σκοτεινούς ατμοσφαιρικούς στίχους με post punk κιθάρες και ηλεκτρονικά beats. Εκτός από τη δική τους μουσική, παίζουν και ως δίδυμο DJ συχνά συνεργαζόμενοι με άλλους μουσικούς, visual artists και παραγωγούς από όλο τον κόσμο.

Είναι επηρεασμένοι από garage rock, alternative, rock n roll, experimental, noise and horror punk αλλά ηχητικά οι Night Hexe αποτυπώνονται στο φάσμα της post-punk,industrial και ηλεκτρονικής μουσικής και αισθητικής. «Η διαδικασία προσέγγισης όταν συνθέτουμε τη μουσική μας είναι πολύ ετερόκλητος και DIY- συνδυάζοντας διάφορες διαδικασίες όπως η χρήση αναλογικών μουσικών οργάνων μαζί με ψηφιακό λογισμικό και άλλα προγράμματα. Οι περισσότεροι θα ορίσουν τους Night Hexe ως ένα post-punk παρά punk αλλά η ιδεολογία πίσω από τα τραγούδια που παράγουμε είναι αναμφίβολα punk: αμφισβήτηση του συστήματος, αντίθεση σε καταπιεστικές δομές και καθεστώτα, αποδόμηση στερεοτύπων και δυαδικούς, απόλυτους τρόπους σκέψης».

Μετά την πρώτη τους Ευρωπαϊκή περιοδεία το καλοκαίρι του 2022 έλαβαν πολύ καλές κριτικές, ειδικότερα οι εμφανίσεις σε Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία όπου υπάρχουν αρκετά ενεργές underground σκηνές post punk, gothic και dark wave. Ίσως η καλύτερη στιγμή τη περιοδείας ήταν η εμφάνιση τους σε ένα chateaux έξω από το Παρίσι στο gothic φεστιβάλ Les Dark Nuits Ritual. Σύντομα θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023, μία νέα πιο εκτεταμένη σειρά εμφανίσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ώστε να συμπέσουν με την κυκλοφορία του πρώτου επερχόμενου δίσκου τους.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο τέλος της διαδικασίας παραγωγής του πρώτου επίσημου δίσκου τους ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει από την δισκογραφική εταιρεία Bat Cave Productions (https://www.batcaveproductions.pl/) την άνοιξη του 2023 σε δίσκο βινυλίου, CD όπως επίσης και σε ψηφιακή μορφή σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες.

331