MAD SIN: “Unbreakable”

ALBUM

Είδος: Psycho/ Punkabilly
Δισκογραφική: Century Media
Ημ. Κυκλοφορίας: 11 Σεπτεμβρίου 2020

Το 14ο album των Βερολινέζων Mad Sin ξεκινάει τον τρόπο που του αρμόζει. Με τον ήχο που δημιουργείται όταν η βελόνα του πικάπ ακουμπάει το βινύλιο. Οι Γερμανοί psychobillers εκπροσωπούν μια εποχή που αρνείται να παραδώσει τα ηνία της και το καταφέρνει μάλιστα, με πρωτόγνωρη επιτυχία. Το παλιό r’n’r ζει μέσα στη συγχρονότερη αυτού μουσική και τα βινύλια ανθίζουν και πάλι στην αγορά.

Για να μην πλατειάζουμε όμως, δέκα χρόνια μετά το “Burn And Rise” η παρέα των Köfte Deville και Valle επιστρέφει για να μας βάλει σε χορευτική διάθεση. Μια δουλειά που ξέρουν άριστα να κάνουν οι Mad Sin!
Σε ένα club που συνευρίσκονται ο Johnny Cash, o Jery Lee Lewis και οι Misfits, μόνο αυτοί θα μπορούσαν να είναι στη σκηνή. Χορταστική παλαιομοδίτικου προσανατολισμού μουσική που σε προδιαθέτει να φορέσει μπότες και να δέσεις με αλυσίδα το πορτοφόλι σου, χορεύοντας στον γάμο δυο αλήτικων μουσικών ιδιωμάτων. Rockabilly και punk rock σε έμπνευση που κάνει το μυαλό σου να σκηνοθετεί κάποια b-movie.

Εντάξει, οι Mad Sin δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσουν ποτέ κάποιο grammy, αλλά είναι παραπάνω αναγκαίοι για τη μουσική. Όντας ευτυχής θεατής της σκηνικής τους παρουσίας, που τη θυμάμαι σαν χθες, μπορώ να πω πως η ατμόσφαιρα του “Unbreakable” είναι κάργα λαϊβάδικη και η καθαρή παραγωγή εξυψώνει τη σημασία της επανεμφάνισης τους στο δισκογραφικό γίγνεσθαι.

Γκρουβάτα και σταθερά, σαν βηματισμό άγριου αλόγου, κομμάτια που μπασταρδεύουν ιδανικά την Bluegrass/country/rockabilly κληρονομιά με τον ασυμβίβαστο τσαμπουκά της punk, προσεγγίζοντας κάποιες μελωδίες με μια μεταλλική θα έλεγα, διάθεση.

Μικροί ύμνοι σαν τα “Are You Ready?”, “Hallucinate”, “Aggression”, “Memento mori” ου μπορούν και σε παρασέρνουν σε ένα αβυσσαλέο sing-along κατά τα οποία θα κινηθούν ρυθμικά πολλά λοφία, τραγούδια για rodeo after party σαν τα “Shine a light” και “Moon Over Berlin”, σε μια γενική άνεση αυξομείωσης ρυθμού που υπογραμμίζει τις παικτικές δυνατότητες των Mad Sin και αυτή η “σκληρή φωνή” του Köfte, καθιστούν το “Unbreakable” μια χορταστική r’n’r κυκλοφορίαγια εκείνους που τα θέλουν απλά και κατανοητά.

Φόρα τα καλά σου παπούτσια λοιπόν, γιατί ο χορός που στήνουν οι Mad Sin δεν σταματά ποτέ…

Υ.Γ. ακούγοντας το ορχηστρικό μονόλεπτο “Long Hard Road Back From Hell”, σκέφτηκα να ζήσουμε να σε θυμόμαστε Ennio Morricone!

Official Site: http://www.madsin.de/
Facebook: https://www.facebook.com/madsinofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/mad_sin_official/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0KeXahyB2g6PPQMG7sImjB

572

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.