FIREWOLFE: “Conquer All Fear”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Limb Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 19 Νοεβρίου 2021

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Απόλυτα πιστοί στη συγκεκριμένη έκφραση, οι Αμερικανοί FireWölfe στα περίπου 12 χρόνια της ύπαρξής τους, έχουν κυκλοφορήσει 2 δίσκους, το “FireWölfe” το 2011 και το “We Rule the Night” το 2014. Η περίοδος της καραντίνας μάλλον λειτούργησε αφυπνιστικά για τους «Λύκους», οπότε φέτος κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο “Conquer All Fear”.

Το “Conquer All Fear” είναι ένα κλασσικός heavy metal δίσκος, όπου το πάθος και η αγάπη για το metal περισσεύουν. Από την αρχή το “Conquer All Fear” «σε αρπάζει από το γιακά» και σου επιβάλει να ξεκινήσεις το headbanging και να υμνήσεις τους Θεούς του metal. Τα εναρκτήρια “Vicious as the Viper” και “Pedal to Metal”, φροντίζουν άμεσα για αυτό. Αλλά και η συνέχεια είναι καταιγιστική, με τραγούδια όπως “Keep the Hounds at Bay”, “Magic (In Your Mind)” και “Method to Madness”. Οι κιθαρίστες των FireWölfe κάνουν εξαιρετική δουλειά, με το δίσκο να είναι γεμάτος heavy riffs και γ@μάτ@ “old-school” solos. Σωστός «λύκος» και ο τραγουδιστής Freddy Krumins, με τα ουρλιαχτά του να είναι σκέτη απόλαυση. Επίσης οι «Λύκοι» έχουν και μια πιο μελωδική πλευρά, που αποτυπώνεται στα κομμάτια “Swallow my Pride” και “Candle in the Dark”, με τον Krumins να θυμίζει David Coverdale. «Κερασάκι στην τούρτα» είναι η παραγωγή του Bart Gabriel (Crystal Viper, Jack Starr, Hexx), που γνωρίζει καλά το πώς πρέπει να ηχεί μια σύγχρονη heavy metal μπάντα.

Χωρίς πολλά λόγια το “Conquer All Fear” είναι από τους δίσκους που μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά του κλασικού χεβιμεταλλά. Ό,τι πιο ολοκληρωμένο έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα, που να απευθύνεται σε “old school” οπαδούς. Το πόδι «κολλημένο στο γκάζι» και φύγαμε…

Facebook: https://www.facebook.com/FireWolfeBand/

1053

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.