CRONE: “Gotta Light?”

ALBUM

Είδος: Dark rock
Εταιρεία: Prophecy Productions
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23 Σεπτεμβρίου 2022

Τι έχουμε εδώ; Νέο album Crone; Το δεύτερο; Καθόλου άσχημα, θα έλεγα. Και πάνω στην ώρα. Τώρα που αναζητάμε πιο σκοτεινά, φθινοπωρινά ακούσματα και έχουμε ανάγκη ένα soundtrack για τις πιο μουντές και κρύες μέρες.

Ο Phil Jonas (βλ. Secrets of the Moon) και τα αγόρια του επιστρέφουν με το “Gotta Light?” (παραπομπή στο “Twin Peaks” του Lynch είναι αυτή;), και κάνουν τα ηχεία μας να φωνάζουν με κεφάτα γκρίζους και γλυκά δύσθυμους ήχους. Το dark rock τους παραμένει ένα κράμα που έχει για βάση το goth rock, κρύβει post punk στοιχεία και τολμά να ενσωματώνει χαρακτηριστικά από τον ήχο του Seattle ή από το λατρεμένο Floydian prog.

Σύντομο και συμπαγές στα σχεδόν 45 λεπτά και τα 11 tracks του, το “Gotta Light?” ανεβάζει και ρίχνει τους τόνους ασταμάτητα, διατηρεί μια γλυκιά μελαγχολία και είναι ευαίσθητα κυκλοθυμικό, ερωτεύεται τα σκοτάδια και έλκεται από κάθε λογής φαντάσματα.

Παρότι ξεκινά ανορθόδοξα (ή και όχι) με το κατατονικά αργό “No One Is Ever Alive”, που τα ακόρντα του ανασύρουν μνήμες από το “Heaven on Earth” των The Mission, γρήγορα εκρήγνυται με το «χορευτικό» και goth-sexy “Abyss Road”, ενώ το radio-friendly “Gemini”, με το closet metal riff του και τη δραματική φανφάρα της τρομπέτας, είναι το hit που δεν θα γίνει ποτέ hit.

Αργότερα στο album, η μελαγχολική goth πλευρά ξαναπαίρνει τα ηνία, με slowburners όπως τα “Towers Underground” και “Waiting for Ghosts”, όπου δίνει το «παρών» η gilmouresque στις κιθάρες που ήταν μάλλον πιο έκδηλη στο “Godspeed” του 2018, αλλά κομμάτια όπως το ανεβαστικό “They” σκάνε από το πουθενά και πυροδοτούν εκ νέου τον χορό και τα λικνίσματα.

Το “Gotta Light?” είναι για πολύ συγκεκριμένο κοινό (ελπίζω να προκύπτει από τα παραπάνω ποιο είναι αυτό), αλλά ό,τι κάνει το κάνει πολύ επιτυχημένα. Δεν φανερώνει τις όποιες αρετές του με την πρώτη, αλλά αν τσιμπήσετε το δόλωμα που θα σας πετάξει η αρχική ακρόαση και το επισκεφτείτε ξανά, κάθε φορά θα είναι και λίγο πιο δύσκολο να εγκαταλείψετε την αγκαλιά του. Θα σας κερδίσει, όμως αντί να μιλάτε ανοιχτά για τη σχέση σας μαζί του, θα προτιμάτε να ψιθυρίζετε για αυτό σε λίγα και εκλεκτά αφτιά.

Official Site: https://cronemusic.net/
Facebook: https://www.facebook.com/croneofficial 
Bandcamp: https://crone-de.bandcamp.com/ 

450

Avatar photo
About Πέτρος Μπεϊμανάβης 193 Articles
Ευαίσθητος, αυτοκαταστροφικός, ονειροπόλος, κυκλοθυμικός Ιχθύς, με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά δεν πιστεύω στα ζώδια, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί κάτω από το άστρο του 2112, με τεχνητές ωδίνες που προκάλεσε ο εναρκτήριος μπάσος ήχος του “Tom Sawyer”. Στον δρόμο, γυρνάω το κεφάλι μου αν πιάσει το αφτί μου κάτι από τα παρακάτω: Πέτρο, Images and Words, Warrel Dane, Morbid Angel, Bergman, Kundera, Chick Corea, Sarah Kane, σοκολάτα, “Μιλάμε για πολύ meta- φάσæ” και “Κατ’ αρχήν…”.