ALDA: “A Distant Fire”

ALBUM

Είδος: Atmospheric black metal
Δισκογραφική: Eisenwald Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 08 Οκτωβρίου 2021

Συνήθως όταν βλέπεις Washington και ατμοσφαιρικό μαυρομέταλλο λίγο πολύ ξέρεις κατά που θα κινηθεί, και οι Alda η αλήθεια είναι πως όχι απλά δεν έπεσαν μακριά από την μηλιά αλλά ήταν και από τα πρώτα μήλα που φύτρωσαν, παρόλο που δεν έγιναν ποτέ τόσο γνωστοί όσο οι συνοδοιπόροι τους Wolves In The Throne Room και Fauna.

Θα μου πείτε και με το δίκιο σας “ωχ, όχι άλλο κασκέηντιαν πλακ μεταλ”, και μέχρι ενός σημείου θα συμφωνήσω, αλλά δεν μπορώ να μην συμπαθήσω τους Alda έστω και λίγο. Ηχητικά έχουμε την γνωστή μίξη μαυρομέταλλου με folk και post-rock/metal επιρροές και μια Ulver-ίλα να πλανάται στο δάσος, φυσιολατρία, Τόλκιν (διακριτικά όμως) με τη μόνη διαφορά που μπορώ να εντοπίσω πως σε σχέση με άλλες δουλειές του είδους το “A Distant Fire” ακούγεται αρκετά πιο… χαρούμενο. Και ναι, ξέρω πως για πολύ κόσμο αυτός ο επιθετικός προσδιορισμός είναι ανάθεμα όταν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο ιδίωμα, αλλά να που μια στο τόσο δουλέυει (γκουχ, Obsequiae, γκουχ).

Αυτό βέβαια δεν κάνει το “A Distant Fire” αριστούργημα, αλλά το κάνει συμπαθητικό και του δίνει κάτι να ξεχωρίσει μέσα στη θάλασσα από κλώνους που προσκυνούν τις βορειοδυτικές ακτές των ΗΠΑ, οπότε ρίξτε του μια αυτιά, κακό δεν κάνει. Απλά μείνετε μακριά όσ@ θέλετε αποκλειστικά καλτίλα, μαυρίλα και Σατανά, αυτή η μπάντα δεν κάνει για εσάς.

Facebook: https://www.facebook.com/aldacascadia
Bandcamp: https://alda-band.bandcamp.com/album/a-distant-fire

939
Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.