ATLANTEAN KODEX: “The Annihilation Of Bavaria”

Το 2015 οι Γερμανοί επικομεταλλάδες Atlantean Kodex έκλεισαν την πρώτη δεκαετία της ύπαρξής τους κι έτσι βρίσκουν μιας πρώτης τάξεως αφορμή να προχωρήσουν στην έκδοση ενός ακόμη διπλού live άλμπουμ, ηχογραφημένο το Νοέμβρη του εν λόγω έτους.

Πιο συγκεκριμένα η μπάντα έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα ακόμη 2 live, ενώ στον ίδιο αριθμό προσδιορίζονται και οι ολοκληρωμένες στούντιο δουλειές της, ενώ στο ενεργητικό τους έχουν και τα δύο EP, με τα οποία ξεκίνησαν και τα οποία σχεδόν τους καθιέρωσαν σε ένα κοινό που πίνει νερό στον ήχο των παλιών Manowar, των επικών στιγμών των Bathory, των Manilla Road και τόσων ακόμη συγκροτημάτων που προσδιορίζουν το πλαίσιο της συγκεκριμένης σκηνής η οποία αντέχει ακόμη στο πέρασμα όλων αυτών των δεκαετιών. Τόσο οι μπάντες που συνεχίζουν να βγαίνουν, αλλά όσο και το κοινό που μένει πιστό και στηρίζει διαρκώς.

Οι Atlantean Kodex λοιπόν αγαπούν πολύ την σκηνή και τους οπαδούς τους και αυτό άλλωστε φαίνεται και από την τρίτη αυτή κατά σειρά, ζωντανή κυκλοφορία τους. Το doom-ίζον αργόσυρτο metal τους, το πλαισιώνει μια μοναδική ατμόσφαιρα που φροντίζουν να δημιουργήσουν οι Βαυαροί θεατές τους. Μετά το Koenigshofen και το Nurnberg, σειρά είχε η Bavaria. Η δουλειά κυκλοφορεί από την Van Records και θα είναι διαθέσιμη τόσο σε 2πλό cd όσο και σε 2πλο βινύλιο. Και οι δύο αυτές εκδόσεις θα περιέχουν επιπλέον και το dvd με ολόκληρη την εμφάνιση αυτή στο Castle Theuern η οποία περιελάμβανε και την εκτέλεση ολόκληρου του “The White Goddess”.

Έχοντας δει την μπάντα στην σκηνή, θεωρώ πως η ηχογράφηση αυτή είναι κάτι παραπάνω από τίμια, χωρίς πειράγματα και προσθήκες, κάτι που άλλωστε δεν αρμόζει σε μπάντες του χώρου, δίνοντας μια πραγματικά “αληθινή” αίσθηση κι οπτικοακουστική εμπειρία. Σαφώς και η συγκεκριμένη κυκλοφορία απευθύνεται κυρίως στον σκληρό πυρήνα των οπαδών τους χωρίς να έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο ή διαφορετικό στους υπολοίπους, με σημαντική εξαίρεση την ύπαρξη του dvd που πραγματικά, εγώ τουλάχιστον, εκτίμησα, αφού δίνει μια διαφορετική νότα σε αυτό το live από τα δύο που προηγήθηκαν το 2009 και το 2010 κι επίσης δεν έχει περιορισμένη κυκλοφορία όπως είχαν τα προηγούμενα.

Καλό το live δε λέω, αλλά αυτό που περιμένουμε από τους Atlantean Kodex είναι νέα τραγούδια και στούντιο κυκλοφορία και φυσικά να τους ξαναδούμε σύντομα από τα μέρη μας (γιατί όχι κι ένα “Annihilation Of Athens”, ρε παιδιά;).

TRACKLIST
1. From Shores Forsaken  (9:31)
2. Pilgrim  (10:28)
3. Trumpets Of Doggerland (Intro)  (1:48)
4. Sol Invictus  (10:38)
5. Bilwis  (1:20)
6. Heresiarch  (9:05)
7. Twelve Stars And An Azure Gown  (7:50)
8. Der Untergang der Stadt Passau  (1:57)
9. Enthroned In Clouds And Fire  (7:15)
10. White Goddess Unveiled  (10:55)
11. The White Ship  (1:41)
12. Kodex Battalions  (4:05)
13. A Prophet In The Forest  (13:32)
14. The Atlantean Kodex  (7:51)

602

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*