TESTAMENT: “Titans Of Creation”

ALBUM

Είδος: Thrash metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Απριλίου 2020

Η αλήθεια είναι ότι οι καταστάσεις που βιώνουμε αυτή την περίοδο είναι πρωτόγνωρες για όλους μας. Με την πανδημία να έχει εξαπλωθεί σε όλο σχεδόν τον πλανήτη και την εθελούσια (ή αναγκαστική) παραμονή στις οικίες μας, η ήδη υπάρχουσα ανάγκη για μουσική, έγινε σαφώς μεγαλύτερη. Μέρος αυτής της ανάγκης, έρχονται να “καλύψουν” οι αγαπημένοι βετεράνοι Testament, με το 13ο άλμπουμ τους “Titans Of Creation”. Οι Αμερικανοί ήταν, είναι και θα παραμείνουν ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, ακόμα και από την εποχή του άδικου χαρακτηρισμού τους ως Testallica, λόγω των εμφανών, μουσικών ομοιοτήτων με το γκρουπ του κοντού Δανού. Χαρακτηρισμό τον οποίο “αποτίναξαν” από πάνω τους περίπου από τα μέσα των ’90s και μετά, όταν κυκλοφορούσαν τη μία δισκάρα μετά την άλλη (και πριν το έκαναν αλλά είπαμε τι ίσχυε).

Πάμε λοιπόν στο διά ταύτα και στο “Titans of Creation”, που έρχεται σχεδόν 4 χρόνια μετά το “Brotherhood Of The Snake” του 2016. Η ομάδα παραμένει η ίδια και αφού “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”, έτσι οι κ.κ. Billy, Peterson, Scolnick, Di Giorgio και Hoglan (“πήζεις” και μόνο που διαβάζεις τα ονόματα) κάνουν αυτό πάνω στο οποίο έχουν “διδακτορικό”. Παραδίδουν δωρεάν μαθήματα σύγχρονου Αμερικάνικου thrash metal.

Με δύο κομμάτια να έχουν ήδη κυκλοφορήσει νωρίτερα μέσα στο 2020, τα “Night of the Witch” και “Children Of The Next Level” , δημιουργήθηκαν προσδοκίες για ένα, πέραν του δέοντος, αξιόλογο αποτέλεσμα. Και προς τέρψιν των αυτιών μου, αυτές οι προσδοκίες δε διαψεύστηκαν. Το “Night of the Witch” πρόκειται ίσως για το “βαρύτερο” κομμάτι του άλμπουμ, με φωνητικά και από τον Peterson παρακαλώ, που “κολλάνε” τέλεια με τα growls του Billy. Όσον αφορά το “Children of the Next Level”, σε “μπάζει” στο άλμπουμ με το “χοροπηδητό” riff και τις δίκασες του “Mr. Atomic Clock” αυτοπροσώπως, να αποτελούν ιδανικό εισαγωγικό στο κλίμα του. “Nuclear warhead, dropping on the masses” φωνάζει “απειλητικά” o Chuck Billy στον καταιγιστικό thrash ύμνο “WW III”, με το γ@μηστερο breakdown να ακολουθείται από ένα εξίσου γ@μηστερό solo.

Πιστοί στα “sing along” ρεφρέν, μας “πασάρουν” το “Dream Deceiver”, με μικρή “δόση” από “All I Could Bleed” (“Low” 1994) στην εισαγωγή και τους 5 “καθηγητές” να “οργιάζουν” κανονικότατα. Τώρα, γιατί στο ρεφρέν, εγώ από μέσα μου έλεγα “He is a woman, she is a man”, παραμένει μυστήριο. “Don’t worry”, και εσύ το ίδιο θα ψιθυρίσεις. Το “City of Angels” εισάγει έναν διαφορετικό ήχο για τους Testament, με τον “έρπον” ρυθμό του να πηγαίνει “χέρι-χέρι” με την ατμόσφαιρα της ειδεχθούς ιστορίας του serial killer Richard Ramirez, στην οποία αναφέρονται οι στίχοι. Στο mid tempo “Ishtars Gate” το οποίο καθοδηγείται μαεστρικά από το μπάσο του Di Giorgio, “λάμπει” για άλλη μία φορά το άστρο του Alex Scolnick με το εξαιρετικό solo, όπως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το “Symptoms”.

“Ενέσεις” αδρεναλίνης από έναν “False Prophet” με τα φωνητικά του Billy να είναι σαν το “παλιό καλό κρασί” και την “ακροβασία” μεταξύ thrash και death DNA των Testament στο “The Healers”, να πραγματεύεται την προ ετών περιπέτεια της υγείας του θηριώδους “Ινδιάνου”. Και ενώ πλησιάζουμε στο τέλος, στο “Code of Hammurabi” η μπάντα συνδυάζεται άψογα (καθηγητές είπαμε) σε ένα τύπου prog κομμάτι, για να κλείσουν τα σχολεία (σημεία των καιρών) παραδίδοντας ένα τελευταίο μάθημα κατεδάφισης στο “Curse of Osiris”.

Έχουμε και λέμε. Εξωφυλλάρα (για άλλη μία φορά), παραγωγή “καμπάνα”, “old school” vibes με σύγχρονη οπτική και εσύ με ρωτάς αν έχουν να προσφέρουν κάτι οι Testament μετά από 30 χρόνια καριέρας; Εγώ θα πω ναι. Εσύ βάλε να ακούσεις το άλμπουμ. Έχουμε μόλις Απρίλιο, “and their strike is already deadly”.

ΥΓ: Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει γίνει ήδη γνωστό πως ο Chuck Billy νοσεί από τον COVID-19. Όπως και σε όλους τους ανθρώπους που βιώνουν το ίδιο, να ευχηθούμε καλή δύναμη και γρήγορη ανάρρωση. Εξάλλου ο “Ινδιάνος” έχει περάσει πολύ χειρότερα και έχει βγει νικητής.

Official website: https://www.testamentlegions.com/
Facebook: https://www.facebook.com/testamentlegions/
Instagram: https://www.instagram.com/testamentofficial/?hl=el
Twitter: https://twitter.com/testament?lang=el

573

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.