HITTEN : “Twist Of Fate”

Ξανά στο προσκήνιο οι Ισπανοί Hitten, που μετά από μια διετή παύση έρχονται στα ηχεία μας μέσα από την καινούργια τους κυκλοφορία “Twist of Fate”.

Σαφώς πιο ώριμοι πλέον και με καινούργιο “λαρύγγι” αλλά και τυμπανιστή, οι Hitten, μέσω της νέας τους δουλειάς αντιπροσωπεύουν επάξια όλη την παλιά σχολή του ευρωπαϊκού αλλά και αμερικάνικου Heavy Metal. Μία μίξη από Europe, Fifth Angel, Judas Priest, Leather Wolf είναι το κυρίως “πικάντικο” συστατικό του “Twist of Fate”.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην παραγωγή και σαν νοσταλγοί των 80’s που είναι οι Hitten, σε πάνε κατευθείαν στην καρδιά της χρυσής εποχής του Heavy Metal. Χαρακτηριστικό τους είναι τα ατελείωτα riffs και οι “τίγκα” μελωδικές συνθέσεις σε όλο το περιεχόμενο της κυκλοφορίας τους, με τον Alex Panza να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας σαν ένας άλλος Joey Tempest στο μικρόφωνο.

Στις κιθάρες γίνεται πόλεμος, με τους Johnny Lorca και Dani Meseguer να ανταλλάζουν ριφάρες ενώ στις δισολίες, πάνε χέρι χέρι και γεμίζουν κάθε δευτερόλεπτο του δίσκου. Στην μπασογραμμή, ο Mr. C κρατάει σαν Άτλαντας όλο το βάρος του δίσκου ενώ στα τύμπανα, ο “νέος” στην μπάντα Juancar παίζει οτιδήποτε και να του δώσεις.

Κυκλοφορία που βγήκε πολύ μετά από την εποχή της οφείλω να πω και στην προκειμένη περίπτωση, αν έβγαινε πριν από 30 τουλάχιστον χρόνια, θα μιλάγαμε για ένα κλασικό διαμάντι της μουσικής μας!

471

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.