CANNIBAL CORPSE: “Chaos Horrific”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 22 Σεπτεμβρίου 2023

Έχουν περάσει δύο και κάτι χρόνια από την κυκλοφορία του προηγούμενου “Violence Unimagined” και οι Αμερικανοί death metal πρωτοστάτες Cannibal Corpse έχουν επιστρέψει με την 16η παρακαλώ full-length δουλειά τους, το “Chaos Horrific”. Όντως 16 δίσκοι σε αυτό το ιδιαίτερο και τόσο χαρακτηριστικό είδος metal που παίζουν οι Cannibal Corpse φαντάζουν πολλά. Όμως, όπως όλα δείχνουν, οι ίδιοι συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο, όρεξη και έμπνευση να παραδίδουν μαθήματα στην ωμότητα και την κτηνωδία.

Είναι αλήθεια πως οι Cannibal Corpse είναι σαν να έχουν θέσει κάποια στάνταρ και ποτέ δεν πέφτουν χαμηλότερα από αυτά, καθώς πραγματικά δεν υπάρχει κακή κυκλοφορία στον κατάλογο της μπάντας. Το υπερ-brutal death metal στο όποιο είναι μάστορες, είναι σίγουρα ένα love-or-hate υπο-είδος της αγαπημένης μας μουσικής. Αλλά όσοι το αγαπούν, αγαπούν και αυτούς.

Στον νέο τους δίσκο βρίσκουμε όλα τα στοιχεία που μας αρέσουν και θέλουμε να ακούσουμε από την μπάντα. Υπέρβαρος ήχος, τίγκα “πηχτή” παραγωγή, πυκνές συνθέσεις με μπόλικες αλλαγές και πολυπλοκότητες αλλά ταυτόχρονα με έναν τελείως έντιμα straightforward χαρακτήρα, κοπάνημα, κοπάνημα, κοπάνημα, σκοτεινή gore θεματολογία και σιχαμερά εξώφυλλα.

Ναι, όλα αυτά εδώ. Ο ακροατής τα λαμβάνει. Αλλά νιώθει και κάτι παραπάνω. Νιώθει κανείς ότι η μπάντα είναι σε πολύ καλή φόρμα. Αυτό το παραπάνω θεωρώ πως είναι η προσθήκη ως φουλ μέλος του κιθαρίστα Erik Rutan, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι υπόλοιποι τέσσερις παίζουν μαζί πραγματικά πολλά χρόνια. Ο Rutan ήταν ήδη πολύ κοντά στην μπάντα, αφού έχει κάνει το μιξάρισμα και την παραγωγή στους τελευταίους 6 δίσκους τους, συνεπώς η προσθήκη του ως μέλος έγινε κάπως φυσικά, έπειτα από την έξοδο του Pat O’Brien πριν λίγα χρόνια. Στον προηγούμενο δίσκο είχε περισσότερο ρόλο παίχτη. Τώρα έχει συμβάλλει κανονικά και στη σύνθεση των κομματιών. Και όσοι ξέρουν τι εστί Erik Rutan, καταλαβαίνουν.

Επίσης πρέπει να αναφερθούμε στον “λαιμό” George Corpsegrinder Fisher. O τύπος έχει φτύσει τα συκώτια του τόσα χρόνια και, παρόλα αυτά, η φωνή του παραμένει δυναμική και τέρμα brutal! Ακραίο το πως την διατηρεί σε τέτοια επίπεσα τόσα χρόνια.

Το εξώφυλλο έχει επιμεληθεί φυσικά ο Vince Locke, ο άνθρωπος που έχει κάνει όλα τα εξώφυλλα των δίσκων Cannibal Corpse. Χάος, αποτροπιασμός, πετσοκόμματα, και το γνωστό “εντερέ” χρώμα επικρατούν. Όλα καλά.

Συμπερασματικά, μιλάμε για έναν πολύ καλό δίσκο. Περιέχει cool θέματα, ωραίες δυναμικές κατά τη διάρκεια που κάνουν την ακρόαση ενδιαφέρουσα, πολύ καλά riff και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ικανοποιήσει κάποιον φίλο της μπάντας ή του ήχου. Ναι, δεν έχει μέσα ένα νέο “Hammer-Smashed Face”. Αλλά δεν το ζητήσαμε κιόλας. Ζητήσαμε έναν πολύ καλό full-on death metal δίσκο και οι Cannibal Corpse μας τον έδωσαν. Κυκλοφορεί, φυσικά, από την Metal Blade, το δισκογραφικό σπίτι της μπάντας.

Facebook: https://www.facebook.com/cannibalcorpse
Bandcamp: https://cannibalcorpse.bandcamp.com/album/chaos-horrific

460

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.